Двоє вінничан стали жертвами «працівників банків» із ОРДЛО

Новини Вінниці

Попри численні повідомлення та застереження правоохоронців, вінничани стають жертвами шахраїв непідконтрольних територій Донецької й Луганської областей. Шахраї телефонують жертвам та  називаються співробітниками банку, Пенсійного фонду, СБУ, кіберполіції тощо, й намагаються отримати під різним приводом номер картки, місяць і рік її дії, перевірочні цифри зі зворотного боку картки або код CVC2/CVV2.

Так, днями двоє вінничан позбулися усіх наявних на банківських картках коштів – 10 тис. та 5 тис. грн, відповідно, повіривши “працівникам банку”, які під приводом необхідності “розблокування картки” випитали усі необхідні для зняття грошей відомості.

Такі злочини трапляються на Вінниччині, на жаль, досить часто. Щоб не викликати підозри, шахраї телефонують з міських номерів фіксованого зв’язку з кодом, скажімо, 056, який відповідає Дніпропетровській області, де знаходиться центральний офіс одного з банків.

Шахраї називаються представниками служби безпеки фінансової установи. Під приводом перевірки й уточнення особистих даних, виявлення осіб, які причетні до фінансування тероризму і сепаратизму в України, відміни неіснуючих банківських операцій чи “хакерської атаки” на рахунок потерпілих, злочинці випитують реквізити банківських карток та зміст смс-повідомлень, які надходять клієнтам. Отримавши необхідну інформацію, перераховують наявні на карткових рахунках гроші собі.

Вінницька місцева прокуратура вкотре звертається до краян із проханням бути обачними й пам’ятати – працівники банків ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Отож, в жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити банківських рахунків, а якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном “банківський працівник” – зателефонуйте у банк та з’ясуйте ситуацію.

Антон Жолинський, прокурор Вінницької місцевої прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *