TikTok розробляє застосунок TikTok Notes, який конкуруватиме з Instagram

Новини Вінниці Новини Світу Новини України Статті

TikTok планує зайти на територію Instagram і розробляє застосунок для світлин, це компанія підтвердила виданню TechCrunch. Ймовірно, він називатиметься TikTok Notes.

Як пише видання, упродовж останніх кількох днів користувачі почали отримувати повідомлення про новий застосунок від TikTok для обміну фотографіями. Скриншотами про це вони діляться в Х, згідно з ними, він називатиметься TikTok Notes.

У повідомленнях йдеться, що наявні фотографії користувачів уже будуть автоматично опубліковані в новій програмі. Але за бажання вони можуть скасувати подібну опцію.

У компанії підтвердили, що дійсно працюють над новим застосунком, але поки він ще не доступний. Представник компанії сказав, що вони «вивчають способи розширити можливості спільноти створювати й ділитися творчістю за допомогою фотографій і тексту в спеціальному просторі для цих форматів».

Конкуренція соцмереж

TikTok додав можливість публікувати фото з підписами та музикою у своєму застосунку наприкінці 2022 року. І вони набирали в середньому в 1,9 раза більше уподобайок і в 2,9 раза більше коментарів, ніж відео. Ця функція фактично повністю копіює можливості Instagram.

Але великі компанії вже давно займаються копіюванням успішних функцій одна одної. Відколи TikTok набув популярності та показав потенціал вертикальних відео, Meta додала таку ж стрічку в Instagram і назвала її Reels, а тепер анонсує схожий відеоплеєр і в Facebook. Навіть застосунок для професійної комунікації LinkedIn не втримався і теж тестує відеострічку, схожу на TikTok.

Тим часом TikTok тестує тестові публікації, як в Х і Threads. Останній застосунок від Instagram нашумів у 2023 році, адже фактично повністю копіював Х. Причому настільки, що Ілон Маск навіть погрожував судом Марку Цукербергу через це. 

Але й Х «не без гріха»: Маск активно заходить на територію YouTube та заохочує лідерів думок публікувати довгі відео у своїй соцмережі Х. Нещодавно навіть анонсував про плани запустити застосунок для смарттелевізорів. До речі, у YouTube є інструмент, що дозволяє перетворювати відео на Shorts як своєрідний аналог TikTok.

Джерело: ain.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *