iPhone швидко розряджається: три лайфхаки, щоб батарея тримала заряд якнайдовше

Новини Вінниці Статті

Власникам iPhon варто знати про деякі нюанси щодо роботи батареї.

Власники iPhone можуть скористатися простими лайфхаками, щоб смартфон не розряджався надто швидко. Всього три поради можуть допомогти збільшити час автономної роботи мобільного телефону. Зокрема, можна ввімкнути функцію оптимізованої зарядки.

Про це пише Cnet. По-перше, власникам iPhone рекомендують звернути увагу на оптимізовану зарядку акумулятора. Вона запобігає навантаженню батареї при досягненні 100% заряду, що корисно для її довговічності. Ця функція враховує щоденний режим заряджання, завершуючи процес на рівні 80%.

Увімкнення оптимізації заряджання зменшить знос батареї. Це можна зробити через меню “Налаштування” > “Акумулятор” > “Стан акумулятора та заряджання”.

По-друге, рекомендовано стежити за температурним режимом iPhone. Крайні температури, як холодні, і спекотні, негативно впливають на батарею. Високі температури прискорюють хімічні процеси всередині батареї, що збільшує навантаження на пристрій і призводить до швидкого зношування. Варто уникати температур вище 35°C й прямого впливу сонячних променів та гарячих машин.

Apple передбачила деякі запобіжні заходи від перегріву. У разі критичної температури смартфон просто вимкнеться, але краще запобігти подібним ситуаціям.

По-третє, можна тимчасово зняти чохол з iPhone, якщо він нагрівається під час заряджання. Також власників смартфонів закликають не запускати програми, які потребують більшої потужності, наприклад, ігри під час заряджання.

Джерело: lite.informator.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *