Захищають серце та мозок: які горіхи дуже корисні для здоров’я

Новини Вінниці Новини України Статті

Горіхи – унікальні дари природи, які обов’язково повинні входити до раціону харчування людини. У цьому продукті є багато цінних речовин, необхідних підтримки нормального здоров’я. Які горіхи найкорисніші для організму?

Якщо визначати, які горіхи найкорисніші для організму людини, то найкращими вважаються волоські. Вчені назвали їх «дерево життя». У плоді міститься багато жирів та вітамінів у порівнянні з іншими подібними продуктами. У грецькому горіху є поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, тому він покращує пам’ять, сприятливо впливає на діяльність головного мозку.

На день дорослій людині слід вживати не більше 5-7 горішків. А для дітей буде достатньо і трьох. Він також входить до категорії «корисні горіхи» через вміст селену, який запобігає онкології. Плід багатий на фосфор, магній, калій, залізо, кальцій. Компоненти необхідні для нормальної роботи щитовидної залози та всього організму.

Фундук регулює обмінні процеси, бореться із зайвою вагою і уповільнює старіння. Плід корисний при втомі та сонливості, він допомагає при недокрів’ї, анемії та захворюваннях серця, судин. На добу необхідно вживати 8-10 горішків. Цієї кількості буде достатньо для отримання необхідних речовин. Ці корисні горіхи сприятливо діють на нервову та серцево-судинну системи. У них є амінокислоти, які мають імуностимулюючу та антидепресивну дію. Фісташки корисно вживати людям із захворюваннями серця та діабетом. Плоди зменшують “поганий” холестерин, відновлюють кров’яний тиск, усувають запалення кровоносних судин.

Фісташки низькокалорійні, тому їх можна вживати щодня. Ці корисні горіхи використовують у лікуванні багатьох хвороб, для якого у класичній медицині застосовують складні медикаменти. Плід виконує терапію виразки шлунка, що проявляється печією, болями, захворювань нирок та сечостатевої системи. Продукт корисний при усуненні застуди з кашлем.

Мигдаль корисний для чоловічого та жіночого здоров’я. Горіхи підтримують стан зубів, волосся, шкіри. Вони піднімають апетит, створюють сприятливу мікрофлору в кишечнику, що необхідно підтримки імунітету. Ці горіхи необхідні відновлення нервової системи, роботи серця, печінки, інших органів. Вони потрібні для регенерації та оновлення клітин, зменшення холестерину. Їх використовують як жовчогінний засіб. Бажано вживати їх при нестачі сил, порушення сну.

Арахіс корисний поліпшення пам’яті, уваги, слуху. Достатньо по 30 г на день з’їдати ці чудові плоди, щоб скоротити ризик появи захворювань серця та судин. Перш ніж вживати плоди, слід ознайомитись, що містять горіхи. Корисні властивості та протипоказання теж важливо знати.

Кешью містить жирні кислоти – Омега-3. Якщо постійно і в нормальній кількості вживати цей продукт, то холестерин вчасно виводитиметься з організму, а клітини будуть під захистом. У кешью містяться білки, вуглеводи, вітаміни А, В2 , В1 , залізо, цинк, фосфор, кальцій. Ці компоненти необхідні обміну білків і жирних кислот. Продукт зміцнює імунітет, покращує роботу серця та судин. Горіхи корисні при зубному болі, псоріазі, дистрофії, анемії та порушенні обміну. Ці плоди вважаються одними з найдорожчих. Їхня користь пов’язана з унікальним складом. Головною речовиною в них є жирна олія – до 65%. У продукті є білки, що легко засвоюються, амінокислоти. Кедрові горішки багаті на вітаміни групи В і мікроелементи. З вуглеводів у них є натуральні цукри – фруктоза, глюкоза, сахароза.

Джерело: https://warez-portal.kiev.ua/yaki-gorixi-korisni-ta-chim/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *