Як заснути, мати хороший сон і не нажити безсоння

Новини Вінниці Статті

Народні засоби від безсоння особливо необхідні тим, кому з причин віку або особливостей здоров’я не можна приймати ліки – дітям, вагітним, людям похилого віку.

Рекомендовано:

  1. 250-300 мл розігрітого до кімнатної температури молока. Теплі напої заспокоюють нервову систему, а ще більше наблизити до засинання допоможе триптофан, що входить до складу молока. Щоб підсилити ефект, додайте мед та трохи мускатного горіха.
  2. Свіжий вишневий сік – містить природний гормон мелатонін.
  3. Чай від безсоння з додаванням меліси, звіробою, собачої кропиви, іван-чаю, ромашки. Відвар на основі чебрецю стабілізує нервову систему та нормалізує мозковий кровообіг.
  4. Прийоми ароматерапії. Розслаблюючий і заспокійливий ефекти надають олії розмарину, шавлії, лаванди, апельсина, квіток помаранча, лавра, олія шипшини (рожева).
  5. Народні засоби від безсоння у літніх людей – відвари з ромашки та фенхелю (приймати по 1 ст.л. протягом дня з інтервалом 2 години), порошку чистотілу та шишок хмелю (склянка перед сном).

Дійсні техніки засипання без таблеток

Використання лікарських засобів для нормалізації сну – спосіб ефективний, але не може застосовуватись на постійній основі. Тому корисним буде вміння розслаблятися та контролювати тіло без ліків.

Ефективна техніка:

  1. Контроль дихання. Спрямована на розслаблення та зниження рівня адреналіну. Прийнявши зручне положення тіла, повністю випустіть повітря з легенів (можливий свистячий звук). Закриваєте рота і повільно протягом 4 секунд вдихайте носом повітря. Далі зупиняєте подих і рахуєте до 7. Відкриваєте рот і також плавно з легким свистом випускаєте повітря протягом 8 секунд. При повторі від трьох і більше разів – це правильний засіб від безсоння.
  2. Йога техніка Шавасана. Ляжте на спину горизонтально. Витягніть руки вздовж корпусу. Розслабтеся та постарайтеся сконцентруватися на приємних подіях чи емоціях. Дихання повільне, плавне.
  3. Повне розслаблення. Прийшло безсоння, що робити? Лежачи на спині, постарайтеся відчути тяжкість кожної клітини тіла. Не тільки руки, ноги та тіло повинні розслабитися. Не забувайте про шию, пальці, очі, вилиці.
  4. Швидке переміщення погляду. Один із факторів сну – відчуття, що «очі злипаються». Досягти бажаного ефекту допоможе цей спосіб швидко заснути. Протягом 1-2 хвилин швидко переводьте погляд по кімнаті від однієї точки до іншої, не фіксуючись на якомусь об’єкті. Не піддавайтеся першій хвилі втоми. Коли ви дійсно відчуєте напругу, закриваєте очі і відчуваєте розслаблення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *