Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте банани

Новини Вінниці Статті

Вживання в їжу 1−2 бананів на день справляє стійкий тонізуючий вплив: підви­щуються настрій, концентрація уваги і пра­цездатність, знижується втомлюваність, очищається організм.

Банани відомі людям з глибокої давнини. Батьківщиною бананів вважають Індію і Китай. Принаймні в цих країнах банани довго вважалися священними плодами, які повертають сили і живлять розум. Банани — ідеальна та здорова їжа для того, щоб перекусити.

Коли йдеться про банан, то перше, що спадає на думку – вміст у ньому калію, який корисний для здоров’я серця. Також банани багаті на антиоксиданти, такі як вітамін С, фолієву кислоту і клітковину.

Клітковина, зокрема, корисна для здоров’я кишечника. Коли ви їсте банан щодня, травна система стає більш плавною, пише Healthdigest. Якщо вас турбують запори, здуття живота і гази, додайте банани у раціон і це допоможе полегшити проблеми.

“Бананова клітковина допомагає відновити регулярні функції кишечника, оскільки вона зв’язує відходи і токсини в травному тракті, сприяючи їх виведенню з організму”, – пояснила дієтолог Рейчел Лінк

Але це ще не все, що ці фрукти можуть зробити для кишечника. Банани можуть сприяти здоровому мікробіому кишечника. Зокрема, розчинна клітковина в бананах є важливим джерелом харчування для здорового мікробіома кишечника – пробіотиками. А здоровий кишечник є необхідною умовою для здоров’я імунної системи, травлення, серця та контролю рівня цукру в крові. 

Варто пам’ятати, що бданани — досить важка їжа, вони повіль­но перетравлюються, сприяють скупченню газів в кишечнику і ускладнюють відтік жов­чі. Їх треба ретельно прожовувати і їсти ма­ленькими порціями.

Не рекомендується їсти банани натще і запивати їх водою.

Про це пише Уніан з посиланням на Healthdigest.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *