Єдиний шлях у «місто» без світлофора: на нерегульованому переході на Хуторі Шевченка збили жінку

Новини Вінниці Топ

На нерегульованому пішохідному переході, що поєднує Хутір Шевченка із районом муніципального ринку Вінниці, сталася ДТП,  в якій постраждала жінка. Громадяни давно звертали увагу міської влади на небезпечність цього переходу, однак не були почуті. Депутатка міськради Олена Верлан-Кульшенко звертатиметься до прокуратури  надії, що проблема буде вирішена, а відповідальні особи понесуть відповідальність за недбальство. 

За словами очевидців, з якими поспілкувався кореспондент Вінниця.ОК, сьогодні, 18 лютого, автомобіль збив на нерегульованому переході на Хуторі Шевченка жінку середнього віку. У постраждалої – перелом ноги та забій хребта. Особу водія та марку автомобіля співрозмовники не назвали.

На інцидент звернула увагу депутатка Вінницької міської ради від партії «Європейська Солідарність» Олена Верлан-Кульшенко. Вона розповідає: цей перехід – єдиний шлях, що поєднує Хутір Шевченка із  «містом», але він не облаштований ані дорожними знаками, ані розміткою, ані світлофором.

«З Хутора Шевченка у  «місто» веде лише один перехід, де встановлені застарілі дорожні знаки, немає світлофора та розмітки. Щоб потрапити у район муніципального ринку, людям доводиться перебігати дорогу. А це і літні люди, що йдуть на базар, і діти, які йдуть до шкіл та дитячих садків, адже освітніх закладів на Хуторі немає.

Разом із місцевими мешканцями я неодноразово порушувала питання необхідності облаштувати цей перехід. Ми зібрали близько тисячі підписів під зверненням до керівництва міста, але у відповідь нам лише сказали, що вирішення питання не на часі.

Разом із головою місцевого квартального комітету я зверталася до транспортного департаменту міської ради, ходила на прийоми до заступнкика міського голови. У відповідь чула або що в міста є актуальніші проблеми, або що на світлофор для Хутора Шевченка немає коштів», – говорить Олена-Верлан Кульшенко.

Депутатка стверджує: таке ставлення міського керівництва до околиць Вінниці ображає, а сама ситуація потребує негайного вирішення із притягненням до відповідальності винуватих.

«Подаю звернення в прокуратуру і в міську раду,може почуєте нарешті прохання жителів Хутора Шевченка і приведете в належний вигляд перехід», – підкреслює Олена Верлан-Кульшенко. 

Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят, автомобиль и дорога)
Возможно, это изображение (2 человека, автомобиль и дорога)

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *