«Не можна зневажати пам’ять Героїв Небесної Сотні!», – блог Василя Зернецького

Новини Вінниці Новини України Топ

Вісім років тому, 18 лютого 2014 року у центрі Києва від куль «беркутів», вибухів гранат, катувань, бойових травм і серцевих нападів загинули 16 героїв «Небесної Сотні».

Це був лише початок трагічних подій 18-20 лютого. У наступні дні загинули десятки мирних протестувальників, які самовіддано відстоювали ідеї Майдану та брали участь в акціях протистояння злочинній владі.

Cеред них  – представники усіх регіонів України та наші побратими з інших країн. У ці дні Україна та світ вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні, борців за свободу України.

У числі загиблих героїв є і вінничани: Максим Шимко, Валерій Брезденюк, Леонід Полянський, Юрій Нечипорук та Роман Оліх.

Саме їхня  безкорислива жертва надихнула тих, хто вже у березні 2014 року вступив до складу добробатів, і прямо з Майдану поїхав на схід, аби зі зброєю в руках  боронити територіальну цілісність та суверенітет України, хто став волонтером, хто підтримував і забезпечував наше військо в розпал російської агресії. Майдан об’єднав Україну, став основою нової ідеології і визначив напрямок розвитку суспільства. Саме завдяки цьому  вдалося тоді зупинити російську навалу і досі стримувати путінську агресію.

У ці пам’ятні дні усі свідомі державні діячі і громадяни в вшановують пам’ять тих, хто своєю жертвою торував для України новий європейський шлях.

Але  бачимо і відверту зневагу і нерозуміння  значення цих подій в історії України.

Чомусь саме сьогодні на FB-сторінці Володимира Гройсмана з’явився дивний пост про те, що щороку в останню суботу листопада у наших вікнах можна побачити вогник свічки. І що автором цієї традиції є американець.

До чого це сьогодні, у перший день вшанування загиблих героїв!?

Годі зневажати їхню світлу пам’ять!  Якби не вони, Ви б ніколи не зробили карколомну політичну кар’єру завдяки підтримці П’ятого Президента України, який разом з військом, добровольцями і волонтерами став 2014 року на захист Української Держави.

 Слава Україні! Героям Слава!

Представник політради партії «Європейська Солідарність» у Вінницькій області Василь Зернецький

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *