У Китаї створили пластир для прискорення загоєння ран

Новини Світу Новини України

Вчені провели успішні випробування на лабораторних щурах.

Вчені з Університету електронних наук і технологій Китаю створили пластир для прискорення загоєння ран. Вони провели успішні випробування на лабораторних щурах.

Дослідження показали, що за допомогою електричного струму рани гояться швидше. Тому вчені з Китаю вирішили розробити невеликий гнучкий пластир, який використовує цілющі властивості електрики без необхідності величезного обладнання.

Пластир для прискорення загоєння складається з 4 шарів. Верхній та нижній виготовлені з електрично зарядженого пластику та отримують свій заряд при контакті зі шкірою. Наступний шар виготовлений із силіконового каучуку, який повторює контури шкіри. Останній шар виготовлений зі сплаву з пам’яттю форми. Він допомагає зблизити краї рани. Товщина пластиру становить всього 0,2 міліметра.

Випробування на лабораторних щурах

Вчені накладали пластир на прямі та круглі види ран у піддослідних щурів. Вони порівняли швидкість загоєння з іншими типами пов’язок і виявили, що круглі рани, оброблені пластиром, загоїлися на 96,8% через 8 днів. Інші види пов’язок справилися за цей же час лише на 76,4 -79,9%.

Вчені планують продовжувати вдосконалювати функції пластиру. Вони мають намір запустити у виробництво свій винахід до 2024 року.

Раніше китайські вчені виявили новий коронавірус. Нове дослідження ще не пройшло рецензування, тому про нову пандемію говорити зарано.

Джерело новини

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *