«Перезавантажити владу»: Андрій Гижко розповів, як Україні та Вінниччині не «втратити» 2022 рік

Новини Вінниці Топ

Попри невтішні економічні показники та втрачену міжнародну підтримку, Україна та Вінниччина зокрема мають шанс провести 2022 рік у розвитку та виправленні помилок. Впевненість у цьому висловив голова  Вінницької обласної організації партії «Європейська Солідарність», керівник фракції «ЄС» в облраді Андрій Гижко. Однак, для цього, стверджує політик, державі потрібне повне перезавантаження влади.

В етері «Інтелект-шоу ЄС» Андрій Гижко зауважив, що наразі Україна потрапила в економічне «круте піке».

«Економічну ситуацію в Україні вже не можна назвати стагнацією, відбувається глибока криза, ми у крутому піке. П’ять років ми мали щорічне зростання промисловості та аграрного сектору. У 2019 та 20-ому роках зростання зупинилося, а в цьому році спостерігається падіння, у промисловості, наприклад,  до 5% . Маємо попереджувальні заяви «Укркондпрому», молокозаводів та хлібопекарських підприємств про призупинення виробництва через зависокі ціни на газ. При такій вартості палива хліб може подорожчати вдвічі – до сорока гривень в середньому. Аграрії ж, у зв’язку зі зростанням вартості енергоносіїв, у розпачі: вартість тих самих яблук не зросла, а подекуди зменшилась, а вартість сільськогосподарської хімії зросла у три рази».

За останні два роки втрачено і міжнародний імідж України, – стверджує Андрій Гижко. Некомпетентність президента Зеленського та його оточення робить Україну ненадійним міжнародним партнером. Через це Україну вже не беруть до уваги під час перемовин, які напряму стосуються її майбутнього, а інвестори покидають країну.

«Де ті «інвестиційні няні», яких обіцяв Зеленський? Мені цікаво подивитись, що вони «виняньчили» з початку його президентства», – задався питанням керівник вінницької «ЄС».

Стабілізувати ситуацію та повернути державу на шлях розвитку, переконаний Андрій Гижко, зможе лише перезавантаження влади.

«Ситуація в країні та в області вже така, що «хворобу» вже не можна «лікувати медикаментозно», треба «відрізати» – зробити конкретні політичні кроки. Кроки, які дозволять законно перезавантажити всю владу в країні. Тоді держава зможе швидкими темпами запустити антикризові процеси в економіці та відновити втрачену довіру міжнародних партнерів», – сказав він.

Разом з тим, Андрій Гижко порадив всім українцям не втрачати оптимізм та почуття гумору:

«Бажаю, щоб у 2022 році кожен знайшов ту скумбрію за вісім гривень, про яку говорила Олена Зеленська та яловичину по 26 гривень, про яку говорив нардеп Тищенко. Будьте оптимістами і знайте, що все у ваших руках!».

Додамо, що «Інтелект-шоу ЄС» – це ток-шоу, яке виходить за підтримки Вінницької організації «Європейської Солідарності». Програма представляє собою дружнє обговорення вінничанами актуальних подій тижня.

Читайте також: Закон про мову, тиск на опозицію, згортання децентралізації: Андрій Гижко підбив підсумки року.


Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *