Екоінспекція оштрафувала «Ветсанзавод», який шкодить екології Вінниччини

Новини Вінниці Топ

Інспектори Держекоінспекції провели позапланову перевірку на Калинівській філії ДП «Ветсанзавод», що у селі Гулівці. Перевірка, яка відбулась на підставі звернення громадянина, встановила, що підприємство скидало відходи тваринництва на земельну ділянку.

Аналіз проб ґрунту зі вказаної ділянки виявив перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин.

На відповідальну особу склали протокол за порушення природоохоронного законодавства та видано припис на усунення виявленого порушення, а також роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України.

Крім того, на даний час опрацьовуються матеріали для розрахунку шкоди завданої довкіллю, зумовленої забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, люди, що живуть неподалік «Ветсанзаводу» давно скаржаться на сморід, їдкий дим та рідкі відходи, що забруднюють місцеве озеро і можуть потрапити у ґрунтові води. Місцеві мешканці розповідають, що ще з радянських часів на заводі утилізовували відходи з підприємств галузі тваринництва та м’ясопереробки. Однак, вже близько десяти років на «Ветсанзаводі» не працюють очисні споруди та газові печі для спалювання відходів. Кістки, шкури, пір’я та інший непотріб просто скидають до купи і підпалюють, а кров зливають до відстійників, через що страждає місцеве озеро. Детальніше про екологічне лихо у Калинівській громаді – у нашому матеріалі.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *