«Прилучитися до Великого»: у Вінниці стартує «Тиждень Любомира Гузара»

Новини Вінниці

У Вінниці розпочинається просвітницька акція «Тиждень Любомира Гузара. Прилучитися до Великого». Захід проводиться з нагоди відкриття у місті першого в світі пам’ятника Патріарху УГКЦ, передає «Укрінформ», посилаючись на парафію Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ.

«Блаженніший Любомир Гузар – постать дуже шанована не лише греко-католицькою спільнотою, а й усім українством. З ініціативи нашої релігійної громади у місті, де він не раз бував із пасторськими візитами, у суботу, 9 жовтня, йому буде відкрито перший у світі пам’ятник. Цьому упродовж тижня передуватиме просвітницька акція, яка ближче познайомить містян з постаттю цієї непересічної людини», – повідомили у парафії.

Протягом тижня відбудуться як релігійні, так і світські заходи, а вже у суботу, 9 жовтня о 12:00, на площі біля Храму Покрова Пресвятої Богородиці відкриють пам’ятник Любомиру Гузару. Подію відвідає глава УГКЦ Блаженніший  Святослав. Передуватиме урочистостям архиєрейська Божественна літургія.

План заходів

Впродовж цього тижняу кінотеатрі «Родина» протягом тижня двічі покажуть фільм «Бути Людиною» про Блаженнішого Любомира.

У вівторок, 5 жовтня, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриється фотовиставка «Прилучитися до Великого» та експозиції з особистими речами Патріарха. А в п’ятницю у Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва відбудеться тематичний круглий стіл «Бути Людиною».

Низка заходів відбудеться у храмі Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Зокрема, у середу там пройде духовний вечір «Молитва Патріарха». У четвер – вечір пам’яті: «Листи до мами з проєкту «Іди за мною», а в п’ятницю семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії покажуть виставу «Бути Людиною».

Додамо, що встановлення пам’ятника Любомиру Гузару ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота. Віряни збирали кошти на його виготовлення. Автори скульптури – Борис Крилов та Олесь Сидорук.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *