«Укрексімбанк» надав Вінниці кредит на 300 мільйонів для реконструкції аеровокзалу

Новини Вінниці Топ

Державний «Укрексімбанк» уклав із Вінницькою міською радою кредитний договір про фінансування реконструкції будівлі аеровокзалу КП «Аеропорт Вінниця» в сумі 300 мільйонів гривень. Документ був підписаний сторонами 30 вересня, повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що на оновлення злітно-посадкової смуги аеропорту передбачене фінансування з державного бюджету, водночас місто бере на себе зобов’язання модернізувати аеровокзал за рахунок коштів міського бюджету та банківського запозичення.

Нагадаємо, раніше Вінницька міська рада ухвалила рішення про запозичення в «Укрексімбанку» 300 мільйонів гривень для фінансування першої черги модернізації аеровокзалу Вінниці. За умовами кредиту, гроші місто має повернути впродовж 5 років та 6 місяців. Однак, позичальник може розрахуватись по кредиту достроково. До того ж, банк надає міській раді пільговий період на строк до 24 місяців.

Зауважимо, що в поточному, 2021 році, з держбюджету на вінницький аеропорт  виділили 604,27 мільйони гривень. У  2022 році на реалізацію проєкту держава планує виділити 454,73 мільйони гривень, а у 2023 році – ще 518,65.

Також нагадаємо, що у травні 2021 року директором аеропорту «Вінниця» призначили  колишнього директора департаменту комунального господарства  Вінницької міської ради, фігуранта так званої «соляної справи» Володимира Ніценка.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *