Директором вінницького аеропорту призначили фігуранта «соляної справи» Ніценка

Новини Вінниці Топ

Очільника департаменту комунального господарства Вінницької міської ради Володимира Ніценка призначили на посаду директора КП «Аеропорт Вінниця». Про важливе призначення повідомляє «Суспільне.Вінниця».

Володимир Ніценко – колишній офіцер ЗСУ, випускник Харківського вищого військового командно-інженерного училища. З 2008-го року року осів у Вінниці та став працювати на посаді заступник директора з юридичних питань в комунальному підприємстві «ЕкоВін», потім обійняв посаду директора міського департаменту комунального господарства, на якій перебував до призначення в аеропорт.

У 2019-ому році Володимир Ніценко та четверо його підлеглих з департаменту фігурували у так званій «соляній справі». За версією слідства, комунальники закупили сіль для посипання доріг взимку за завищеною ціною, чим нанесли громаді збитків на суму 5,5 мільйонів гривень. Пану Ніценку загрожувало до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3-х років за звинуваченням у зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 ККУ).

У січні 2021 року справу  закрили через пропущення строків досудового розслідування. Відтак, Ніценка ані виправдали, ані засудили. Чи був він задіяний у корупційній схемі і чи існувала така схема взагалі – залишилось невідомим для громадськості.

До слова, за період з 2001 по 2008 років директорами аеропорту були: Марчук В.І. та Гуменчук В.Л. А з 28 жовтня 2008 року по 23 квітня 2021 року директором «Аеропорту Вінниця» був Ярослав Мазурць.

Ярослав Мазурець, який більше 13 років очолював вінницький аеропорт, звільнився за власним бажанням.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *