В Україні тисячі дітей чекають на усиновлення

Новини Вінниці Новини України

В Україні майже 17 тис. дітей чекають на усиновлення.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Офісу омбусмена України з нагоди Дня усиновлення, який відзначають в нашій країні сьогодні, 30 вересня.

Зазначається, що Конвенцією ООН про права дитини та національним законодавством усиновлення визнано найкращою формою для влаштування дитини, яка залишилась без батьків, з урахуванням її інтересів.

Усиновлення дитини за правовими наслідками прирівнюється до народження, оскільки надає усиновлювачеві права та накладає на нього обов’язки стосовно дитини в тому ж обсязі, який мають батьки.

За даними Міністерства соціальної політики України, за минулий рік в Україні було усиновлено 1239 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них громадянами України – 992 дитини.

Водночас в нашій державі ще майже 17 тисяч дітей, які можуть бути усиновлені, мріють про своїх люблячих батьків. Переважна більшість з них очікують на усиновлення, перебуваючи в родинах опікунів, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Ще майже 5 тисяч дітей є вихованцями будинків дитини та інтернатних закладів різного типу

Зокрема за 8 місяців 2021 року українські родини прийняли в свої сім’ї на правах рідних 709 дітей, 203 – отримали батьків за межами України.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *