У жовтні-листопаді на Вінниччині висадять 50 гектарів лісу

Новини Вінниці

Протягом жовтня та листопада у Вінницькій області створять 50 гектарів нових лісових насаджень. Про це повідомляє «Укрінформ», посилаючись на Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ).

«Ми вже готові до початку Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом!». У держлісфонді в зоні дії ВОУЛМГ визначено ділянки, де буде проведено організовану осінню висадку дерев. Загалом лісові культурні насадження буде створено на площі 50 га. Для цього буде висаджено 230-250 тис. дерев», – повідомили у пресслужбі обласного лісгоспу.

У відомстві зазначили, що 11 держлісгоспів Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства підготували різноманітний посадковий матеріал головних лісоутворюючих порід і декоративний посадковий матеріал. Дерева також висаджуватимуть ветерани лісового господарства і вихованці 50 учнівських лісництв.

До слова, ще у квітні 2021 року фракція «Європейської Солідарності» у Вінницькій обласній раді пропонувала здійснити заліснення земель, непридатних для ведення сільського господарства. Інші фракції таку ініціативу не підтримали.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *