Скільки коштують квіти на 1 вересня в Україні

Новини Вінниці Новини України

1 вересня учні традиційно повертаються до навчальних закладів після тривалих літніх канікул.

Новийнавчальний рік в Україні розпочнеться у середу, 1 вересня. Готуючись до першого дня навчання, батьки та діти обирають святкові букети для вчителів. 

Яка вартість святкових букетів на 1 вересня – у матеріалі ТСН.ua.

Чи дарувати вчителю квіти у перший навчальний день – вирішувати батькам з дитиною, адже це не обов’язково. Але все ж пропонуємо переглянути ціни на квіти, які найчастіше дарують 1 вересня.

У середньому, ціни на квіти (за гілочку чи одну квітку) в українських магазинах коливаються в таких межах:

  • кущова гвоздика – 15-30 грн за гілку;
  • айстра – 20-25 грн;
  • кущова хризантема – 35-45 грн;
  • кущова троянда 30-50 грн за гілку;
  • піоновидна троянда 40-60 грн;
  • троянда – від 25 до 80 грн;
  • брунія – 45-60 грн;
  • гортензія 250-350 грн;
  • евкаліпт 30-35 грн;
  • cкіммія 35-40 грн;

Так, вартість одного букету стартує від 60 грн (до прикладу – лаконічний букет з трьох маленьких айстр). Середні (вже оформлені) букети на ринках і у квіткових магазинах коштують від 200 гривень. Найчастіше за ці кошти пропонують букети з айстрами, хризантемами та гвоздиками. 

Букети з піонів та троянд вартують дорожче: ціна невеликої композиції з оформленням та використанням трьох квіточок стартує від 300 грн. Також онлайн-магазини пропонують доставку великих букетів з використанням гортензій, гіпсофіл та жоржин. Оформлення великого букету (8-11 квіток) та доставка обійдеться від 700 грн. У середньому, вартість великого святкового букету досягає 1500 грн. Традиційно, у столиці вартість квітів вища, ніж у регіонах. Але якщо говорити про класичні невеликі букети без особливого оформлення – ціни в Україні майже не відрізняються.

Зазначимо, на початку навчального року школи розпочнуть освітній процес у повноформатному режимі. Але дистанційний чи змішаний формат можливий, якщо буде “жовтий”, “помаранчевий” чи “червоний” рівні.

Також, відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я, для роботи шкіл у звичайному форматі, де встановлений “жовтий”, “помаранчевий”, “червоний” рівень епідемічної небезпеки, необхідно, аби 80% освітян були вакциновані від COVID-19. У такому випадку школа може працювати навіть під час локдауну. Утім, змушувати робити щеплення нікого не будуть. Наприклад, у Києві щеплено лише 57% працівників освіти. Втім, попри постанову Кабміну, вакцинація вчителів добровільна і безкоштовна.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *