Понад два метри в довжину: на Вінниччині жінка вишила картину за мотивами китайського роману (фото, відео)

Відео Новини Вінниці

Жителька села Дружелюбівка Калинівської громади Валентина Городюк вишила картину за мотивами китайського роману «Сон у червоному теремі». Картина має довжину в 2,6 метрів, ширину в 70 сантиметрів, а працювала над нею жінка 300 днів. Для роботи зробила 400 тисяч хрестиків та використала 100 відтінків ниток.

Про це йдеться в сюжеті «UA:Вінниця».

На полотні зображено 12 китянок. Це жінки із заможніх родин, розповідає мисткиня. Жодна з них не повторюється.

«Коли я її вишивала, я прослуховувала аудіокнигу. Для того, щоб вишивати, я хоча б мала уяву, про що йде мова», ‒ каже Валентина Городюк.

За словами жінки, це її перша робота таких масштабів. Досвід же вишивання мисткиня напрацьовувала з п’ятирічного віку. Для неї вишивання ‒ справжній відпочинок.

Вишиту картину «Сон у червоному теремі» Валентина Городюк хоче оформити у рамку, аби презентувати на виставках. Зараз, каже, у пошуку такої рамки. А далі візьметься знову за масштабну вишивку. Цього разу ‒ за китайську картину «Вісім безсмертних».

Загалом, жінка опанувала різні техніки вишивки: хрестиком, напівхрестиком, бісером. І ділиться досвідом з учнями дружелюбівської школи. Тут для них проводить майстер-класи.

Більшість своїх робіт Валентина Городюк дарує ‒ розповідає директорка школи Галина Ярова.

Довідково

«Сон у червоному теремі» — найпопулярніший з чотирьох класичних романів китайською мовою, створений у XVIII столітті Цао Сюецінем і через тридцять років дописаний Гао Е.

На думку деяких дослідників роман «Сон у червоному теремі» є композиційно найскладнішим та психологічно найглибшим у всій світовій літературі. Окрім того роман дає широку панораму різних повсякденного життя, етичних та естетичних уявлень тогочасного Китаю. У творі детально змальовано багато аспектів китайської традиційної культури: медицина, кухня, чайна культура, прислів’я, міфологія, конфуціанство, буддизм, даосизм, опера, музика, живопис, класична література та ін. Окрім того роман має неабияке значення для розуміння китайської поезії, адже прозові розділи перемежовуються в ньому віршованими відступами.

У романі домінують дві основні теми: природа реальності та істини.

Відео ‒ з YouTube-каналу «Суспільне. Вінниця»

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *