На Вінниччині розпочинається щеплення другою дозою вакцини від коронавірусу

Новини Вінниці

З 11 травня у Вінницькій області стартує ревакцинація препаратом Pfizer/BioNTech. Також невдовзі розпочнеться ревакцинація різних груп населення іншими препаратами, які надійшли в Україну і на Вінниччину зокрема.

Про це інформує Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

За повідомленням департаменту, загалом в області першою дозою вакцини щеплено 36 175. За інформацією МОЗ України, найближчим часом в регіон плануються поставки вакцин AstraZeneca та CoronaVac. Для здійснення масової вакцинації людей з III-IV етапів Дорожньої карти протягом травня пройдуть навчання медики мобільних бригад: 10 бригад по вакцині Pfizer/BioNTech та 10 бригад по вакцині AstraZeneca.

Варто зазначити, що 12 квітня у Вінницьку область було доставлено 5 600 доз препарату CoronaVac. За рекомендацією МОЗ України, половина доз одразу були залишені на ревакцинацію через 28 днів.

Також Вінниччина вже отримала 3 510 доз вакцини Pfizer/BioNTech. Вакциновано 2676 людей. Даною вакциною щеплюють працівників та пацієнтів інтернатних закладів для осіб похилого віку, працівники ДСНС, працівників прикордонних підрозділів.

Нині в області працюють 2 мобільні бригади, які пройшли навчання по вакцині Pfizer/BioNTech. 11-12 травня тренінги по роботі з вакциною Pfizer/BioNTech пройдуть медики ще 5 мобільних бригад.

Щодо вакцини AstraZeneca/Covishield, то 24 лютого МОЗ України передав на Вінниччину 17 800 доз вакцини AstraZeneca/Covishield. 26 квітня на Вінниччину поставлено 13 700 доз AstraZeneca SKBio. Всього AstraZeneca провакциновано 28 630 людей. 13-14 травня заплановано навчання 5 мобільних бригад по вакцині AstraZeneca. 19 травня стартує ревакцинація вакциною AstraZeneca.

Фото – з фейсбук-сторінки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *