З протигазу, бляшанок та коробок: вінничанин майструє оригінальні фотоапарати (фото)

Новини Вінниці

Вінничанин Олексій Кібкало створює оригінальні фотоапарати. «Матеріалом» для камер вже послугували сірникові та картонні коробки, бляшанки та протигаз. Як інформує «Суспільне», зацікавився створенням камер молодий чоловік чотири роки тому, побачивши в соцмережах, як це роблять фотографи з інших міст України.

З тих пір він змайстрував уже 15 таких фотоапаратів. За словами Олексія Кібкало, на змайстровану з коробки з-під сірників фотокамеру він зробив понад 200 світлин.

Чоловік каже: коли фотографує — відчуває себе вільним. Втім, найбільше задоволення приносить все ж процес створення камер.

«Спершу нам потрібно у банці відрізати верх. Найважливіший етап — прорізати отвір, через який проходитиме світло і виводитиме зображення на матеріал. Тобто, такий собі об’єктив», — розповідає Олексій Кібкало.

Далі, за словами чоловіка, банку всередині потрібно зафарбувати у чорний колір і вставити фотопапір. Робити це варто у червоній кімнаті, щоб не потрапляло світло. Аби світлина, зроблена на такому фотоапараті, не була розмитою, перед об’єктивом дві хвилини потрібно стояти не рухаючись. Радіус зйомки ‒ 360 градусів. Проявляє плівку чоловік у спеціальному розчині.

Останній етап — перенести зображення на комп’ютер і відредагувати.

Нагадаємо, 82-річна мешканка Вінниччинни стала зіркою соцмережі «TikTok». За місяць на акаунт літньої блогерки підписалися понад 50 тисяч підписників.

Фото ‒ «Суспільного»

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *