На Вінниччині впродовж трьох діб масово щеплюватимуть населення вакциною AstraZeneca

Новини Вінниці

В Україну надійде 367 200 доз вакцини AstraZeneca, яку виробляють у Південній Кореї. На наступному тижні у Вінницькій області вакцинацію даним препаратом здійснюватимуть в 139 пунктах щеплень три дні поспіль.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я та реабілітації ОДА.

Як йдеться в повідомленні, аналогічна вакцина AstraZeneca випускається в Європі під торговельною назвою Vaxzevria та у Індії під назвою CoviShield.

Центр громадського здоров’я МОЗ України інформує, що вакцина AstraZeneca (AZD1222) виробництва Інституту сироватки крові Індії (Covishield) та вакцина, виготовлена південнокорейською компанією SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio), є ідентичними за складом та технологіями виготовлення. Відтак не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

В ОДА зазначають: наступним етапом щеплювальної кампанії на Вінниччині заплановано вакцинувати від COVID-19 людей віком 65+ незалежно від професії та підписаної декларації з сімейним лікарем. Охочих вакцинуватися запрошують записатися у чергу на щеплення проти COVID-19 за місцем проживання у реєстратора пункту щеплення.

«На наступному тижні відбудеться тестування можливостей національної системи вакцинації згідно затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2021 р. № 340-р «Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період до 31 грудня 2021 року». Відповідно до Національного плану та формування колективного імунітету має бути провакциновано 70% дорослого населення», ‒ підкреслюється в публікації.

Адреси 139 пунктів щеплення та телефони ‒ за ЦИМ посиланням.

Нагадаємо, на Вінниччині вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого. Окрім вакцини CoviShield, аналогом якої є вакцина з Південної Кореї, в область з тих пір прибули також 5 600 доз препарату CoronaVac. 19 квітня на Вінниччину надійшло 1 170 доз вакцини Pfizer. Загалом в регіоні очікують 4 600 доз даного препарату. За даними МОЗу, за два місяці в області першою дозою вакцини щеплено 19 974 мешканця. Другу дозу наразі не отримав ніхто.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *