На Вінниччині в трьох іноземців виявили підроблені результати ПЛР-тестів на COVID

Новини Вінниці

На пункті пропуску «Могилів-Подільський» прикордонники зупини трьох громадян Молдови, які намагались потрапити до України з підробленими результатами ПЛР-тестів на COVID-19.

Як йдеться на Facebook-сторінці Могилів-Подільського прикордонного загону, під час перевірки довідок прикордонники встановили невідповідність бланків їх оригіналу. Окрім цього, під час зчитування OR-коду було виявлено відсутність даних про проходження тестування у медичному закладі, зазначеного у документах.

В прикордонній служби з’ясували, що правопорушники за допомогою комп’ютерних технологій підробили документи, аби у такий спосіб заощадити час та кошти.

«За даними фактом поінформовано співробітників Нацполіції та направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ККУ. Слід зазначити, що останнім часом збільшилась кількість надання не дійсних довідок про результати ПЛР-тестів при перетині державного кордону. Так, з початку 2021 року прикордонниками півдня виявлено майже 30 фальшивих довідок. Тож звертаємо увагу громадян, які планують відвідати іноземні країни, використовуючи підроблені документи можна замість бажаної подорожі отримати тривалу заборону на в’їзд у країну», ‒ зазначається в дописі прикордонного загону.

Фото ‒ з фейсбук-сторінки Могилів-Подільського прикордонного загону

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *