На Вінниччині в колишнього мера хочуть відсудити 245 тисяч гривень, незаконно отриманих з бюджету

Новини Вінниці

Співробітники Гайсинської окружної прокуратури до Бершадського районного суду Вінницької області подали позов до колишнього міського голови одного з міст області про стягнення 245 тисяч гривень, незаконно отриманих з бюджету. Як інформують в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, два роки тому на сесії міської ради меру встановили стовідсоткову надбавку, преміювання, а також щорічну грошову допомогу.

«Установлено, що в 2019 році рішенням сесії міської ради колишньому міському голові було встановлено надбавку за розробку проєктів нормативно-правових актів в розмірі до 100% посадового окладу, вирішено здійснювати преміювання міського голови в розмірі до 100% посадового окладу та надавати міському голові щорічно матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення під час надання щорічної відпустки», ‒ йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що вказане рішення було ухвалено в умовах реального конфлікту інтересів та з порушенням Закону України «Про запобігання корупції». Адже його підтримав один із депутатів, який є сином міського голови, та сам міський голова.

Сьомий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Вінницького окружного адміністративного суду, визнав незаконним та скасував рішення сесії міської ради, ухвалене в умовах реального конфлікту інтересів.

Оскільки кошти, отримані незаконним шляхом, посадовець добровільно не повернув до бюджету, прокуратурою подано до суду позов про стягнення з колишнього міського голови відшкодування у сумі 245 тисяч гривень. 

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *