Син голови Вінницької РДА брав участь у російському науковому конкурсі

Новини Вінниці Топ

Cин голови Вінницької РДА, депутата обласної ради Віталія Урдзіка переміг на конкурсі студентських робіт, організованому університетом з російського Архангельська. Результатами хлопця похвалилася у Facebook його мати, дружина голови РДА Ірина Урдзік.

Як зазначила пані Ірина, її син, студент ВНТУ В’ячеслав, здобув перемогу на міжнародному молодіжному фестивалі інформаційних технологій «ІТ-Архангельськ».

«Конкурс входить до трійки найбільш відомих та і важливих в СНД конкурсів веб-дизайну та компьютерної графіки», – хизується пані Ірина.

Організатор конкурсу – Північний (Арктичний) федеральний університет ім. Ломоновоса (місто Архангельськ). Заклад, зокрема, має Військовий навчальний центр який готує «саперів, командирів інженерно-саперних відділень і командирів відділень — начальників електростанції». Рядові та сержанти запасу, випускники центру, можуть укладати контракти для військової служби.

Батько переможця російського наукового конкурсу Віталій Урдзік є депутатом Вінницької облради від партії «Слуга народу» та головою Вінницької РДА.

Поки що посадовець не прокоментував участь свого сина у конкурсі, організованому РФ.

У Вінницькому національному технічному університеті, де навчається В’ячеслав Урдзік, співпрацю з РФ також поки не прокоментували.

Нагадаємо, Російська Федерація на законодавчому рівні визнана в Україні країною-агресором. Зокрема, у преамбулі до закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» зазначається, що «Російська Федерація чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території».  

До Співдружності Незалежних Держав, про яке написала у своєму пості Ірина Урдзік, Україна не входить з 19 травня 2018 року.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *