У Вінниці збільшують кількість реанімаційних ліжок для хворих на COVID

Новини Вінниці Топ

У Вінниці ухвалили рішення про розгортання додаткових реанімаційних «ковідних» ліжок. Як зазначається на Facebook-сторінці міського голови Сергія Моргунова, для надання інтенсивної допомоги пацієнтам з важким перебігом захворювання створюють 6 повноцінних робочих місць реанімації у міській клінічній лікарні №3 та в пологовому будинку №1. Тобто, по 3 у кожному закладі.

«Це не просто ліжка, а високотехнологічне обладнання, яке допоможе рятувати життя людей. Кожне робоче місце забезпечуємо апаратом ШВЛ, модульним монітором пацієнта, шприцевими насосами. На фоні стрімкого зростання госпіталізацій хворих у важкому стані це вкрай необхідне рішення», ‒ йдеться в дописі.

Також в повідомленні зазначається, що сесія міської ради у п’ятницю підтримала виділення більше 8 млн грн на підтримку медицини.

Зазначимо, що 26 лютого під стінами міської ради відбувся пікет співробітників районної лікарні та жителів Вінницького району. Присутні вимагали від міської влади:

  1. Гарантувати збереження майнового комплексу ЦРКЛ.
  2. Гарантувати збереження колективу лікарні.
  3. Гарантувати обслуговування пацієнтів збільшеного району.

Нагадаємо, на ранок 1 березня у Вінницькій області зафіксували 598 випадків захворювання на COVID-19 протягом минулої доби. Це найбільший показник добового приросту в Україні.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *