На Вінниччині судитимуть «розвідника» сепаратистів

Новини Вінниці

Прокуратура Вінницької області направила до суду обвинувальний акт стосовно учасника так званої «ДНР». Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, підозрюваний мешканець міста Єнакієво Донецької області у 2014 році році вступив до незаконного воєнізованого озброєного формування терористичної організації «ДНР». Чоловік став учасником групи глибинної розвідки так званої республіканської гвардії. Зазначається, що родина підозрюваного мешкає на Вінниччині.

«Під час розслідування з’ясовано, що зі вступом до вказаного угруповання підозрюваний отримав характерну для учасників терористичної організації «ДНР» військову форму одягу з відповідними знаками розрізнення, вогнепальну автоматичну зброю, звання, обрав собі позивний.

Ці обставини та низка здобутих доказів вказують на його умисну активну участь у терористичній організації під час ведення її злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України і інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на території Донецької області.», – інформують у прокуратурі.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *