Вінничанина Віктора Циганкова визнали найкращим футболістом України

Новини Вінниці

Вихованця вінницької «Ниви», правого атакувального півзахисника київського «Динамо» та національної збірної Віктора Циганкова визнали найкращим футболістом України в 2020 році. Свою нагороду спортсмен отримав в рамках спільної ініціативи Української асоціації футболу та Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів «Футбольні зірки України».

Церемонія нагородження відбулась ввечері 15 лютого. Лауреатів привітали президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, перші віце-президенти УАФ Анатолій Дем’яненко та Олег Протасов, а також тренер національної збірної України Андрій Шевченко. Футболістів, футболісток та тренерів відзначили у кількох номінаціях.

На звання найкращого футболісту року із Віктором Циганковим претендували лідери донецького «Шахтаря» Тарас Степаненко та Тайсон. Зрештою, нагорода дісталась «динамівцю».

До речі, Віктор Циганков є сином колишнього голкіпера вінницької «Ниви» Віталія Циганкова. Своє футбольне навчання Віктор розпочинав саме в академії вінничан. У 2010 році він отримав пропозиції від «Шахтаря» та «Динамо» і обрав академію киян для продовження кар’єри. За головну команду «Динамо» він провів 116 ігор, в яких забив 56 голів. За національну збірну він зіграв 25 матчів, відзначившись 5 голами.

У нинішньому сезоні Віктор зіграв в Українській Прем’єр-лізі 13 матчів. Забивши 8 м’ячів, він поділяє першу сходинку у списку бомбардирів разом із нападником луганської «Зорі» Захедітабаром Шахабом.  

Авторитетний портал Transfermarkt оцінює ринкову вартість трансферу півзахисника у 24 мільйони євро. Він є найдорожчим гравцем з українським паспортом.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *