Вінничани отримають американську вакцину від COVID-19

Новини Вінниці

Україна, та, зокрема, Вінницька область, отримають вакцину від COVID-19  американських виробників Pfizer-BioNTech iPHK та AstraZeneca/Oxford у межах глобальної ініціативи COVAX. Першочергово будуть вакциновані лікарі «ковідних» бригад. Загалом в області працюватимуть дві мобільні бригади з вакцинації, повідомляють у департаменті охорони здоров’я Вінницької ОДА.

«У світі великий попит на вакцину від COVID-19, тому вакцини у країну надходитимуть поступово. В Україні мета- вакцинувати 50% населення за два роки. Але за підрахунком ВООЗ має бути вакциновано не менше 20% населення, з них складають: 1%- медичні працівники, 2% – люди 65+ та 19% – люди з високим ризиком ускладнень – це пріоритет, який має бути забезпечений для зупинки пандемії у світі. Для початку «першої хвилі» щеплення вже підтверджено постачання 117 тис. доз мРНК вакцини Pfizer-BioNTech. Вакцина наразі проходить процедуру реєстрації. Після завершення процесу-вакцина надійде на спеціалізовані склади з дотриманням холодового ланцюга. Щочетверга область робитиме заявку на отримання вакцини, а на вихідні вакцина заходитиме в область. Доставляти вакцину в область будуть щотижнево. Для розмороження вакцини потрібно 3 години в умовах +2, тому вакцина зберігатиметься в привезених контейнерах на обласному складі до понеділка. Після її розморожування при температурі +2 +8 має бути використана за п’ять днів», – заявила регіональна координаторка з впровадження вакцинації від COVID-19 Тетяна Бондаренко.

Першочергово будуть вакцинувати «ковідні» бригади екстреної допомоги та персонал стаціонарів, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Перша хвиля вакцинації буде відбуватися із залученням мобільних бригад, які здійснюватимуть виїзди до місць перебування організованих колективів. В рамках «першої хвилі» першого етапу вакцинації від COVID-19, на Вінниччині, як і в усіх регіонах України, діятимуть дві мобільні бригади.

До слова, у нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *