Вакцинацію від коронавірусу розпочнуть 20 мобільних бригад

Новини Вінниці Топ

Попри заяви президента та посадовців МОЗ про початок масової вакцинації від коронавірусу в Україні вже у лютому, точної інформації про терміни старту імунізації поки немає. Наразі стало відомо, що на Вінниччині буде створено 20 мобільних бригад для вакцинації від COVID-19.

Як повідомляють у департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА, залучено їх буде до роботи на першому і другому етапах імунізації.

У профільному департаменті інформують, що вже Наказом МОЗ на Вінниччині вже організована “дорожня карта” з вакцинації від COVID-19. Проводитимуть її на базі створених тимчасових пунктів щеплень. Однак, де діятимуть ці пункти, поки не повідомляється.

Імунізація від коронавірусної хвороби у 2021-22 роках здійснюватиметься у кілька етапів.

Йдеться, зокрема, про вакцинування медиків та персоналу закладів, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, вихованців та працівників інтернатних закладів, будинків для людей похилого віку.

До першого етапу будуть залучені також військовослужбовці, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

Другий етап передбачає імунізацію медичних працівників та персонал, які працюють в закладах охорони здоров’я що надають стаціонарну допомогу іншим хворим (включаючи первинну медичну допомогу, працівників системи громадського здоров’я тощо), вакцинуватимуть людей віком від 80 років.

На третьому етапі передбачена вакцинація людей віком від 65 до 69 років та від 70 до 79 років, працівників критично важливих структур державної безпеки, сфери освіти.

На четвертому етапі вакцинують людей віком від 60 до 64 років, дорослих (віком від 18 до 59 років) із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень та настання смерті в зв’язку із захворюванням на COVID-19.  

Вакцинуватимуть й інші категорії населення та професійні групи, які знаходяться у групі ризику, а також громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.  Імунізація також торкнеться осіб, які перебувають в місцях обмеження волі або слідчих ізоляторах та працівників місць обмеження волі.

П’ятий етап стосується вакцинації дорослих, (віком від 18 та старших) за винятком тих, які мають супутні захворювання, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень та настання смерті в зв’язку із захворюванням на COVID- 19, а також громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

У профільному департаменті ОДА також зазначають, що для працівників медичних бригад з імунізації буде влаштовано цикл навчальних тренінгів перед кожним етапом вакцинації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *