Близько 150 сортів винограду вирощує фермер з Вінниці

Новини Вінниці

Поблизу міста Ладижин, що на Вінниччині, у сімейному господарстві, якому близько 10 років, вирощується 150 сортів винограду.

Як повідомляє ladyzhyn.news, власниками винограднику є Нінель та Володимир Пазюченки, які раніше були агрономами Ладижинської ТЕС. Після закриття теплиць перейшли в Паливно-транспортний цех, а вже тоді вирішили займатися вирощуванням винограду самостійно.

Як розповідає Володимир Пазюченко, він закінчив Уманський сільгоспінститут за спеціальністю плодівництво та виноградарство, де здобув спеціальність агронома. Отримані знання він  впродовж 10 років використовує на власному винограднику.

 «Виноградарство потребує багато часу і любові. Мій чоловік постійно в роботі. Якщо один день щось проґавиш, то хвороби за добу можуть вкрити весь виноград. Взагалі, вирощування винограду — постійний безперервний цикл. Це дуже важка робота. Хто не знає, думає, що посадив лозу, і май собі користь. Та це не так. Бо навіть купити саджанці також зараз не дешево — вартість одного чубука коливається від 500 до 600 грн, залежно від нових видів сорту. Наш виноград добре знають не тільки в Ладижині. Він екологічно-чистий, смачний. Ми душу вкладаємо в цю справу», — ділиться Нінель Пазюченко.

З її слів, цьогоріч весна була холодна, то ж у всіх виноград 3 тижні не розвивався і достиг, відповідно, з запізненням, тому масово виноград почав достигати лише у вересні.

 «Сьогодні в нас росте 150 сортів винограду. Висаджуємо їх, спостерігаємо, як сорт поводить себе на нашій землі. Якщо сорт пристосований до наших умов, ми починаємо його вирощувати», — розповідає Нінель Пазюченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *