У Вінниці пройшла виставка присвячена боротьбі з торгівлею людьми

Новини Вінниці

У Вінниці презентували всеукраїнську виставку «Очікування VS Реальність», яка до кінця року побуває в  інших регіонах України. Вінничани та гості міста можуть оглянути виставку до 30 вересня.

Підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, інформування про потенційну небезпеку нелегального працевлаштування та поширення важливої інформації для громадян з метою уникнення випадків експлуатації – основна мета виставки

«Це пересувна виставка, яку презентують у 17 містах України. З 25 по 30 вересня жителі та гості міста Вінниці зможуть ознайомитися з експозицією. Виставка підготовлена нашими міжнародними партнерами і спрямована на те, щоб поінформувати людей стосовно ризиків, на які вони можуть наражатися, коли шукають роботу за кордоном», – зауважила президентка ГО «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

В експозиції представлено реальні історії тих українців, які в пошуках кращого життя або ж заробітку приймали, подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців та потрапляли у небезпечні ситуації.

Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку «Очікування» з приємними, але нелегальними, сумнівними умовами працевлаштування, а з іншого боку –  «Реальність» – відображення того, на що можуть перетворитися обіцяні умови та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації.

Кожне зображення на стенді також має QR-код із посиланням на сайт, де можна прочитати повну історію постраждалого та дізнатися як відбувся порятунок головного героя історії.

За 29 років незалежності України 260 000 людей постраждали від торгівлі людьми.

На відкритті виставки кожен відвідувач мав можливість проконсультуватися та отримати поради від експертів про те, як подбати про власну безпеку та безпеку своїх рідних.

Виставка є частиною інформаційної кампанії, що проводиться Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міністерством соціальної політики України, Міжнародною організацією з міграції, НУО А21-Україна для інформування людей про правила безпеки в рамках протидії торгівлі людьми.

Державними службовцями Вінницької області, з моменту прийняття відповідного законодавства, виявлено, ідентифіковано та надано реінтеграційну допомогу 87 особам, які постраждали від торгівлі людьми. З них – 31 жінка та 56 чоловіків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *