У Вінниці пропонують запровадити “шкільні” рейси громадського транспорту

Новини Вінниці

Вінничанин Віталій Плясовиця зареєстрував петицію до міськради, у якій пропонує на час карантинних обмежень запровадити у Вінниці спеціальні “шкільні” рейси громадського транспорту.

На думку автора петиції, найскладніше нині доводиться школярам та студентам.

“Через такі обмеження та неможливість з першого разу потрапити до трамваю/тролейбусу учні шкіл та студенти витрачають щонайменше 1,5 – 2 години для добирання на навчання. Особливо відчутно це у ранішній, обідній час та після 18.00. Учні другої зміни, уроки яких закінчуються о 19.00, взагалі, змушені добиратися додому в темну годину доби. У зв’язку з актуальністю даної проблеми для всіх батьків школярів та студентів міста Вінниці, з розумінням вимушеного становища містян через дію карантинних обмежень прошу:

– Розглянути можливість організувати в рамках існуючих маршрутів громадського транспорту окремі “шкільні” рейси в пікові години: орієнтовно в періоди 7.20 – 7.45 ранку, 14.30 – 15.30, 18.30 – 19.30. Тобто, забезпечити у вказані періоди необхідну кількість трамваїв/тролейбусів із позначкою “Шкільний” виключно для школярів/студентів. Або ж створити додаткові “шкільні” спецрейси у визначені періоди доби”, – йдеться у петиції.

Автор також зазначає, що готовий “спільно з представниками міської влади, ТТУ, зацікавленою громадськістю розглянути альтернативні можливості встановлення таких рейсів впродовж всього часу дії карантинних обмежень”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *