Вінничанина під тортурами вербували працювати на так зване “МДБ ДНР”

Новини Вінниці Топ

Контррозвідники Служби безпеки України зафіксували факт вербування мешканця Вінницької області представниками підконтрольного російським спецслужбам так званого «МДБ ДНР». Про це повідомляє пресцентр Управління СБУ у Вінницькій області.  

Вінничанина представники так званого «МДБ ДНР» затримали під час перетину лінії розмежування, коли він відвідував своїх родичів, які проживають на тимчасово окупованій території Донеччини.

За повідомленням спецслужби, його доставили до спецтюрми на території тимчасово окупованого Донецька. Використовуючи психологічний тиск і фізичні тортури, зловмисники схилили його до конфіденційного співробітництва. «Куратори» вимагали від чоловіка збирати і передавати інформацію, у тому числі фотоматеріали, щодо українських стратегічних об’єктів.

“Після повернення на підконтрольну українській владі територію вінничанин звернувся до СБУ та надав детальні свідчення щодо всіх обставин свого вербування і поставлених завдань. Нагадуємо, що державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації карається позбавленням волі на строк до 15 років. Водночас від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які не вчинили жодних дій на шкоду державній безпеці і добровільно повідомили правоохоронцям про обставини вербування”, – йдеться у повідомленні Управління СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *