“Під Печерським судом, немає людей, яким «какая разница»” – Петро Порошенко

Новини України Топ

Суд над екс-президентом Порошенком відкладений до 8 липня. Багатолюдний мітинг біля суду і заяви міжнародної громадськості містили в собі меседжи на адресу нинішньої української влади в політичних переслідуваннях.

Від 11 годин ранку біля будівлі Державного бюро розслідувань (ДБР) зібралося кількасот прихильників екс-президента України Петра Порошенка, який згодом прибув сюди на черговий допит. У своїй промові перед тим, як зайти до ДБР, Порошенко назвав свої допити та порушені поти нього кримінальні провадження “політичними переслідуваннями на замовлення чинного президента Зеленського”. Він нагадав, що головою ДБР призначений адвокат збіглого екс-президента України Віктора Януковича і застеріг владу від порушення конституції і законів.

“Тут, під Печерським судом, немає людей, яким «какая разница». Ми усі — українці, і наше серце болить за подальшу долю України.

Їхній план був такий: здати п‘ятій колоні Кремля в оренду правоохоронні органи, прокуратуру, силовиків, і у такий спосіб знищити Україну. Кинути за ґрати добровольців і волонтерів. Почали з тих, хто боронив Україну останні п‘ять років. Бо вони, а не Путін, становлять для влади небезпеку. Вони сподівалися, що у нас опустяться руки, що ми втомимося. Але ми не дозволимо здати Україну!” – йшлося у зверненні екс-президента.

Нагадаємо, обвинувачення вимагало для Петра Порошенка особисте зобов’язання. Такий запобіжний захід, на думку прокурорів, має бути чинним до 10 липня. А саме тоді завершуються терміни розслідування цієї справи. Захисники п’ятого президента переконані: таке клопотання прокурорів нечинне. Бо документи оформлені з порушеннями – на них немає дат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *