Домбровський показав, скільки втрачає українська енергетична галузь

Новини Вінниці

Колишній голова Вінницької ОДА, перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ВР України (2014-19) Олександр Домбровський у доволі різкій формі прокоментував ток-шоу «Право на владу» на телеканалі 1+1, яке було присвячене проблемам в українській енергетиці.

Останнім часом в «тренді» згадувати, скільки держава втрачає через помилки в енергетичній політиці, а також зупинку шахт і енергоблоків у тепловій та атомній генерації, експорт електроенергії з Росії…

«Багато емоцій, багато популізму, багато інсинуацій і мало професійної інженерної правди», – охарактеризував політик дискусію навколо енергетичних питань у студії.

За його словами, багато напрямків умисно чи неумисно автори програми не помітили. Колишній нардеп вказав про «перший факт» – ціну імпорту енергетичних ресурсів. 

«В таблиці не повний перелік імпорту енергетичних ресурсів в Україну, за останні три роки і чотири місяці. Навіть без імпорту ядерного палива, імпортних послуг на зберігання відпрацьованого ядерного палива, імпорту багатьох похідних енергетичних продуктів, без врахування «сірого» імпорту, сума виведених фінансових ресурсів з економіки України (складає, – прім. ред.) сорок мільярдів доларів США! Фактично, це більше трильйона гривень!А за оцінками експертів, ця цифра перевищує п’ятдесят мільярдів доларів США, або приблизно п’ятнадцять мільярдів доларів щорічно», – зазначив О.Домбровський.

Політик наголошує, що саме ці кошти можна було б направити на «підняття соціальних стандартів наших громадян», на розвиток «Енергоатому», екологічно чистої зеленої енергії, «впровадження сучасних інноваційної технологій балансування , які створять реальну конкуренції для фізично і морально зношених теплових станцій».

Але на це не звертали уваги і не звертають. На думку Олександра Домбровського, саме за цими напрямками майбутнє розвитку української енергетики і економіки, а також енергонезалежності.

«Ось фантастична мета – 15 мільярдів доларів щорічно залишати для розвитку України і її конкурентоспроможності ! ( А не просити мільярд на колінах у МВФ). Ось державне стратегічне завдання для нас всіх. Ось формула економічного націоналізму, в знаменнику якої, націоналізм енергетичний!» – підкреслив екснардеп та експерт у питаннях енергетики.

ВАЖЛИВО! Подивився « Право на владу» на каналі 1+1, дискусію стосовно проблем в українській енергетиці. Багато…

Gepostet von Aleksandr Dombrovskyy am Donnerstag, 28. Mai 2020

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *