З нагоди професійного свята вінницьких медсестер привітали активісти ЄС

Новини Вінниці Статті Топ

До всесвітнього дня медичної сестри, який традиційно відзначається 12 травня, активісти «Європейської Солідарності» Вінниччини завітали до Вінницької районної клінічної лікарні та Вінницької міської лікарні №1.

Загалом близько тисячі захисних костюмів від Фонду Порошенка отримала районна лікарня. Це вже третя партія таких необхідних для медиків засобів захисту. Окрім цього, кожна медична сестра лікарні, а тут їх понад 200, отримала солодкий подарунок до свого професійного свята.

Пані Тетяна Мельник працює медсестрою реанімаційного відділення 23 роки. З гордістю говорить про сімейну династію медсестер: бабуся працювала тут, мама досі працює медсестрою у цій лікарні. Тому сумнівів у виборі професії не було.

«Я у мами на роботі були чи не щодня. Бачила роботу медсестер. Тому сумніву у виборі професії не було. Своїм колегами хочу побажати витримки, розуміння з боку персоналу та пацієнтів. А найголовніше – здоров’я», – каже Тетяна Мельник.

До її слів приєдналася Оксана Трухачова, голова профкому Вінницької районної лікарні:

«Наші медичні сестри – це не лише помічники лікарів, а великі професіонали, які сьогодні знаходяться на передовій. Вони не тільки виконують призначення лікаря, а безпосередньо працюють із хворими, забезпечуючи комфортні умови перебування пацієнтів. Коли людина обирає професію медичної сестри, вона має зрозуміти, що буде важко, будуть зриви, бо не кожен може витримати сльози та людські страждання. Тому ми дякуємо за увагу до нашої праці та привітання з професійним святом».

Голова Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Андрій Гижко, вітаючи колектив лікарні, зазначив:

«Сьогодні ми в черговий раз зустрічаємося із вами – медичними працівниками лише через те, що ми хочемо, аби ви були захищені: і лікарі, і медичні сестри, і санітарки. Тому що розуміємо, це – базова лікарня для всієї Вінницької області. Слава Богу, що за такої підтримки благодійників, Фонду Порошенка, за підтримки «Європейської Солідарності» у вашій лікарні немає захворюваності медиків. У вашу лікарню передано понад дві тисяч захисних костюмів, цифровий мобільний рентген апарат, який дозволить оперативно зробити діагностику. Депутати «Європейської Солідарності» у Вінницькій районній раді перші в області ініціювали забезпечення продуктами харчування медичних працівників вашої лікарні. Тому що ви тут – на цілодобовій варті. Коли лікар, коли медична сестра себе комфортно почувають, тоді ви можете повністю віддатися роботі».

За словами головного лікаря «районки» Олександра Кривов’яза, це вже третій транш гуманітарної допомоги, яку отримує лікарня від Фонду Порошенка.

“Це костюми індивідуального захисту, яких вже ми отримали понад 2,5 тисячі. Перший транш був дуже вчасно, тому ми змогли швидко розгорнути роботу в нашій лікарні. Якби його не було, ми напевно цю лікарню і не відкрили б. Тому ми надзвичайно вдячні Петрові Олексійовичу за постійну увагу до нашого закладу. Ми дуже дякуємо також за те, що  кілька днів тому Фонд Порошенка нам надав мобільну пересувну рентгенівську установку вартістю мільйон гривень, за допомогою якої ми можемо робити обстеження безпосередньо в палаті. Ми б ще багато років не дозволили б собі закупити таке дороговартісне обладнання”.

У Вінницькій міській клінічній лікарні №1 працює близько 200 медсестер та понад 150 санітарок. Нині через захворювання лікарів на коронавірус тут оголошено карантин. Тому на зміні близько 100 медиків. Привітання всім медсестрам лікарні активісти ЄС передали через Ірину Драгомерецьку, заступницю директора з адміністративного управління.

«Робота медичної сестри, вважаю, одна із найголовніших ланок лікування пацієнтів. Бо біля ліжка пацієнта саме ви проводите найбільше часу, наражаючи себе на зараження, реагуючи на всі гострі ситуації. Ми бачимо, як в Італії медсестри ставлять крапельниці, доглядають хворих. Медичні сестри, із відбитками захисних окулярів на обличчі, сьогодні на перших сторінках світових видань. Ви – герої! Мені хотілося б побажати, аби ваша праця краще цінувалася, оцінювалася за складністю і за ризиками», – зазанчив Валерій Камінський, голова Вінницької міської організації партії «Європейська Солідарность».

Теги:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *