У Жмеринці коронавірус підтвердили у посадовців РДА та районної ради

Новини Вінниці Новини України

У Жмеринському районі за минулу добу було підтверджено 12 нових випадків коронавірусу. Це можна вважати “спалахом” для невеликого міста. Стільки ж нових випадків підтверджено й у Вінниці. За даними обласного лабораторного центру МОЗ України, ще по одному новому випадку хвороби зафіксовано в Калинівському, Барському та Тиврівському районах. Загалом в області станом на 12 травня зареєстровано 580 випадків COVID-19.

Сьогодні, 12 травня, голова ОДА Владислав Скальський на брифінгу підтвердив, що серед захворілих у Жмеринці – працівники РДА та районної ради.

“Епідеміологічне розслідування даних випадків захворювання продовжується, уточнюють та обстежують усі контакти виявлених інфікованих осіб. Я наголошую, що саме керівництво району має бути максимально відповідальним та слугувати прикладом для населення. Відповідно даної теми я отримав питання від журналістів: “Спалах коронавірусу в райдержадміністрації у Жмеринці. Чи мав губернатор Вінниччини контакт з інфікованими, призначаючи на посаду?” Відповідаю: По-перше, призначення голів РДА – це повноваження Президента України. По-друге, під час карантину я та усі структурні підрозділи ОДА комунікують в режимі онлайн. Отож, бесіду з новопризначеним головою Жмеринської РДА я провів в режимі ZOOM-конференції та не мав з ним зустрічі”, – зазначив Скальський.

Теги:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *