«Антиколомойський закон» розгляд 16 тисяч поправок можна обійти

Новини України Статті Топ

Розгляд 16 тисяч поправок «антиколомойського закону» можна легко обійти прийнявши зразу в цілому Кабмінівський законопроект №3260.

В умовах наростаючої економічної кризи Україна, як ніколи потребує підтримки та інвестиційних залучень, зокрема продовження співпраці із МВФ.

Найголовнішою вимогою Міжнародного валютного фонду, який готовий надати нам потужну фінансову підтримку, є вимога прийняти «антиколомойский закон» – про неповернення колишнім власникам “Приватбанку”.

Але нажаль, у Зеленського все ще не вистачає сміливості захистити інтереси країни всупереч інтересам Коломойського.

Так, Верховна Рада могла б прийняти антиколомойський закон без 16 тис правок, без змін до регламенту, без затягування в цілому. Однак, влада пішла «довгим шляхом», бо Зеленський все ще вагається і не наважується зробити останній крок у протистоянні диктату Коломойського.

Хронологія «антиколомойського» законопроекту така. В грудні 2019 року Кабінет міністрів подав у Верховну Раду законопроект №2571. Представники кількох фракцій і депутатських груп подали ще 3 альтернативні законопроекти. Які не погоджені із МВФ.

22 березня Президент проводить бесіду з директором-розпорядником МВФ Крісталіна Георгієва. І вже 24 березня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вносить в парламент законопроект №3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Це той закон, якого вимагає МВФ. Але голова банківського комітету ВР, який не приховує що лояльний до бізнесмена Коломойського – Гетьманцев реєструє законопроект №2571-Д, при цьому його текст повністю співпадає з текстом законопроекту №3260. Під цим номером №2571-Д законопроект був проголосований у першому читанні.

Отже, розгляд 16 тисяч поправок можна легко обійти прийнявши зразу в цілому Кабмінівський законопроект №3260.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект про зміну регламенту парламенту. Що значно знівельовує можливості опозиції приймати участь у законодавчому процесі. І руйнує інституційні засади ВР.

“Cподіваюсь, що «антиколомойський» закон буде прийнято якнайшвидше. Адже сьогодні Зеленський, а значить і Україна перед вирішальним вибором: підкоритися олігарху та схилити голову перед Москвою – чи отримати кредит МВФ і спасти країну від дефолту.” – підкреслив Руслан Демчак, народний депутат 8 скликання .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *