Всеукраїнська школа онлайн. Найголовніша перевага – це інклюзивність

Новини Вінниці Новини України

Всеукраїнська школа онлайн – один із небагатьох успішних проектів нової української влади

Вже другий тиждень, як наші діти отримали новий досвід розпочавши навчання у Всеукраїнській школі онлайн. Складно знайти українця, який би не прокоментував телеуроки. Суспільство розділилось на тих, хто почав шукати помилки та ущент розносити вчителів, та тих, хто підтримав ініціативу. Доречі, помилки трапляються і в друкованих підручниках, по яким діти мають навчатись мінімум 5 років. Тож неідеальний контент телеуроків набагато простіше проконтролювати та виправити по гарячому.

Найголовніша перевага – це інклюзивність! Уроки транслюються по телевізору, а це значить, що всі діти, навіть ті, що не мають доступу до інтернету, переважно діти з сільських шкіл, можуть дистанційно опановувати шкільну програму. До слова, уроки англійської мови були найпопулярнішими за кількістю переглядів на першому тижні реалізації проекту. А це те, чого так не вистачає учням у малих населених пунктах.

Цікаво, що у Великобританії випускникам шкіл, які готувались до тестування (аналог нашого ЗНО) наразі вирішено не задавати завдань і не виставляти оцінки, саме через те, що не у всіх учнів є однаковий доступ до інтернету. А відповідно, це могло б позначитись на рівні загальної підготовки дітей і нерівність під-час проведення випускних іспитів! Вчителі Великобританії мають проставити на свій розсуд бали випускникам на момент початку карантину у березні. Отже, в нашому випадку, підхід по процесу організації навчання склався навіть ефективніше ніж в європейській країні, коли було обрано телебачення для трансляції.

Контент телеуроків буде збережено у відкритому доступі на YouTube-каналі Міністерства освіти та науки України та сервісі MEGOGO. Отже, він буде корисний учням і наступних років. Крім того, як не радіти тому, що нарешті отримали доступ до контенту державних українських підручників діти з ОРДЛО і окупованого Криму!

На що варто було б звернути увагу, це те, що всі відео-уроки записують у приватній київській школі. І не зрозуміло, була обрана саме ТА приватна школа де навчаються діти чинного Президента, чи в Україні не знайшлося жодної державної школи, яку не соромного показати?

Народний депутат 8 скликання, Руслан Демчак зазначає, що якщо люди (команда) чимось професійно займаються – виробництво телепрограм, фільмів тощо, то є великі шанси в цій царині створювати вдалі проекти і на державному рівні. Тому команду «Кварталу 95», дійсно хочеться похвалити за проект «Всеукраїнська школа онлайн». Сподіваюсь, вони усвідомлюють, що на цьому їх компетентність вичерпується.

“Українській школі бажаю якнайшвидше повернутись до звичайного офлайн формату навчання та не дивлячись на урізання бюджету фінансування, після останнього голосування ВР, закінчення розпочатої реформи середньої освіти розпочатої ще 2 роки тому! Також, сподіваюсь, що після такого вдалого підходу із запуском телеуроків, наступним кроком буде оснащення державних шкіл.”
– додав Руслан Демчак.

1 коментар на “Всеукраїнська школа онлайн. Найголовніша перевага – це інклюзивність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *