Найвища конструкція: головна ялинка Вінниці потрапила до Книги рекордів

Новини Вінниці Топ

Головна ялинка Вінниці, яку вчора, 19 грудня, відкрив у Центральному парку Святий Миколай, потрапила до Книги рекордів України. Новорічну красуню визнали найвищою конструкцією, що обертається навколо своєї осі.

Висота ялинки – 29 метрів,  довжина нижнього діаметру – понад 16 метрів, а  вага усієї конструкції перевищує 75 тонн.

Про те, що завдяки вінницькій ялинці у місті встановлено новий національний рекорд,  повідомив представник Книги рекордів України Ігор Підчібій. Він зазначив, що за 17 років роботи в національному проекті «Книга рекордів України» він бачив багато ялинок, але вінницька його вразила найбільше, і вона має якості, які роблять її унікальною. 

  • Виконуючи свої обов’язки, я хотів би привітати вінничан і повідомити, що саме сьогодні потрапило до Книги рекордів України. Отже, цей рекорд уже зафіксовано в категорії «Вперше». З нагоди підготовки до новорічних і різдвяних свят у Вінниці в Центральному міському парку було зафіксовано новий рекорд, а саме: відкриття найвищої металоконструкції у формі новорічної ялинки з обертовим механізмом, яка не має аналогів в Україні. – сказав Ігор Підчібій. 

До речі, у День святого Миколая у Вінниці було зафіксовано ще один рекорд: вінничанку Надію Яворовенко визнали українкою з найбільшою кількістю вищих освіт. У свої 25 дівчина захистила дев’ять дипломів, три з яких – у вишах Франції.

За матеріалами: https://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *