У дитинстві хотіла бути журналісткою: вінничанка здобула 9 дипломів про вищу освіту і потрапила до Книги рекордів

Новини Вінниці Топ

У свої 25 років вінничанка Надія Яворовенко отримала дев’ять вищих освіт: шість в Україні і ще три – у Франції. Свій дев’ятий магістерський  диплом дівчина захистила сьогодні, 19 грудня. З цієї нагоди представники національної Книги рекордів передали Надії сертифікат, яким вона визнається українкою з найбільшою кількістю дипломів про вищу освіту.

Урочисте вручення сертифіката відбулось у залі засідань міської ради.

  • Ще зі школи я багато чим цікавилась, вивчала іноземні мови, тому після випуску я поступила одразу у два навчальні заклади: у Вінницький торговельно-економічний інститут та в Національну академію внутрішніх справ. Торговельно-економічний інститут запропонував програму подвійного диплому, була можливість отримати одразу український та французький дипломи. Впродовж двох років ми вивчали французьку мову, а потім вже почали вивчати економічні дисципліни французькою, – каже рекордсменка

Отримавши необхідну базу знань, дівчина поїхала навчатись до Франції на денне відділення, але цього їй виявилось замало, тож вона почала паралельно здобувати ще кілька спеціальностей заочно. Ось так, протягом 2010-2019 років Надія Яворовенко отримала диплом менеджера, фахівця з управління підприємствами, менеджера організацій, менеджера готельно-ресторанної справи, бакалавра та магістра права, перекладача іноземних мов, магістра європейського права та, на останок – менеджера з бізнес адміністрування.

Свій дев’ятий диплом Надія захистила у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. На цьому найдипломованіша українка планує поки що зупинитись.

  • Дев’ять дипломів – це вже немало для мене. Планів продовжувати навчатись я поки не маю, але, можливо, в майбутньому, якщо знадобляться додаткові знання, я піду за ними

Наразі ж Надія працює у адвокатській конторі у Ліоні і зізнається, що може пов’язати своє майбутнє із будь-якою країною у світі. Що цікаво, у дитинстві дівчина мріяла опанувати професію, яка потребує скоріше практичних навичок та знань, ніж диплома про вищу освіту.

  • Коли була маленька, хотіла бути Журналістом, – зізналась Надія

До речі, батько Надії, Микола Яворовенко, має три освіти і також є рекордсменом України: як юрист він виграв 7 справ у Європейському суді з прав людини.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *