«Європейські» святкування, фудфест з кутею та понад 50 000 подарунків для дітей: як пройдуть новорічні гуляння у Вінниці

Новини Вінниці Топ

Новорічні гуляння у Вінниці пройдуть під гаслом «Там, де оживає казка». Насичену програму заходів, що відбуватимуться з 14 грудня по 14 січня, у міській раді почали розробляти одразу після Дня міста. Що з того вийшло і на які сюрпризи очікувати вінничанам та гостям Вінниці у святковий період, у муніципалітеті розповіли сьогодні, 11 грудня.

Вже у суботу, 14 грудня, на Європейській площі розпочне роботу традиційний новорічний ярмарок зі смаколиками,  сувенірами та дитячими атракціонами. Як пояснив директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, організацію ярмарку візьме на себе  та сама фірма, що влаштовувала фестиваль «Крафтовий дворик» у листопаді.  

У той самий день на тій самій площі о 17:00 відкриється новорічна пошта. Там всі охочі зможуть відправити листівку святому Миколаю або будь-кому зі своїх рідних та близьких по всій Україні.

  • Новорічна пошта працюватиме за підтримки «Укрпошти», тож звідти можна відправити привітальні листівки з марками по всій території України, – розповів Максим Філанчук

А 19-го грудня о 17:00 на радість малечі до святкової резиденції на Майдані Незалежності прибуде святий Миколай. Він хазяйнуватиме в місті до 28 грудня, після чого передасть резиденцію новому господарю – Санті Клаусу. Традиційно у день «свого» свята святий Миколай «передасть» вінницькій малечі подарунки. За словами заступниці міського голови Вінниці Галини Якубович, цього року для  вихованців дитячих садків і дитячих будинків, учнів 1-4 класів та дітей з багатодітних родин закупили 53 850 солодких подарунків. Гроші на це виділили благодійники.

О 19:00, за дві години після прибуття до Вінниці, святий Миколай «запалить» головну ялинку міста, яка, як завжди, прикрашатиме Центральний парк міста.

Сам новий рік містянам пропонують зустріти біля водонапірної вежі, де 31 грудня о 23:30 розпочнеться розважальна програма «Новий рік по-європейськи». У міській раді обіцяють здивувати вінничан чимось особливим, однак всіх карт не розкривають. Єдине, що відомо точно – на сцені виступить гурт «Пан Каrро», а о 2:00 розпочнеться новорічна дискотека.

Також впродовж 10-12 січня у Центральному парку триватиме фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia FoodFest».  Цього року до участі у ньому допускатимуться лише ті ресторатори, які частуватимуть вінничан кутею. Відбудеться конкурс на найсмачнішу кутю, за результатами якого заклад-переможець «зарезервує» за собою місце у наступному фесті.

Завершаться новорічні гуляння 14 січня: о 19:00 головну линку міста урочисто закриють. На церемонії виступить гурт «Chica-Band».

До слова, у міській раді просять вінничан та гостей Вінниці не використовувати у святкові дні гучні піротехнічні вироби, оскільки серед нас є багато ветеранів бойових дій та переселенців з Донбасу, в яких подібні звуки викликають не найприємніші спогади.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *