Для юних шахістів: у Вінниці відкрили школу майбутніх чемпіонів

Новини Вінниці

Протягом осені у Вінниці відкрили шаховий клуб у мікрорайоні Тяжилів і шахову школу майбутніх чемпіонів з філіями на Сабарові та на проспекті Космонавтів. Підтримати нові установи вирішила  обласна федерація шахів на чолі із Віталієм Кармазіним і Аркадієм Найдічем.

Як зазначають у Національному олімпійському комітеті, клуб на Тяжилові забезпечений необхідним інвентарем за рахунок виграного міського гранту, а от в клубах Сабарова і на проспекті Космонавтів (в обох тренує Сергій Бутивський) обладнання бракувало. Тому представник обласної шахової федерації 27 листопада вручив їм 10 комплектів шахів і шахівниць. Також відбувся товариський поєдинок за участі юних гравців шахового клубу «Романтик». Він завершився дружньою нічиєю.

  • Школа шахових чемпіонів розпочала роботу два тижні тому. За цей час до неї записалося два десятки дітей в клубі на Космонавтів і близько десятка – на Сабарові. Переважно це шахісти 5-7 років. Вони вже відвідували обласний кваліфікаційний турнір, де отримали масу позитивних емоцій і бажання далі займатися, – сказав Сергій Бутивський. – Ми починали з інвентарю, який брали у борг. Тепер, завдяки допомозі обласної федерації шахів, матеріальна база школи майбутніх чемпіонів покращилася. Це допоможе залучати нових учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *