Лісівники Вінниччини підготували на продаж новорічні ялинки у горщиках

Новини Вінниці

До новорічних свят лісівники держпідприємства ДП «Тульчинське ЛМГ» підготували на продаж ялинки у горщиках. Таке дерево після святкувань можна висадити на будь-якій зручній ділянці.

Вартість «зеленої» у горщику – 210 гривень за 0,5 – 0,7 метрів.

Загалом цього року тульчинські лісівники виростили на продаж 2,5 тис. новорічних дерев. Серед них – сосна звичайна, ялина звичайна, ялина біла і ялина голуба. Дерево висотою до 1,25 м коштує 114 грн./м, 1,25-2 м – 132 грн./м, 2-2,5 м – 171 грн./м і вище, залежно від висоти.м Для оптових покупців діє система знижок: 105, 123 і 156 грн. за погонний метр дерева.

  • Новорічні дерева можна придбати в усіх лісництвах ДП «Тульчинське ЛМГ» або на ялинкових базарах. Усі ялинки марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні), – інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства

Нагадаємо, в цілому у  держлісгоспах Вінниччини цьогоріч  виростили майже півмільйона новорічних ялинок та сосен. В обласному управлінні лісового та мисливського господарства наголошують: усі дерева цілеспрямовано вирощені на спеціальних ділянках, не придатних для фермерства чи іншої господарської діяльності. Тож, зазначають лісівники, легально купуючи живу ялинку, громадяни аж ніяк не шкодять довкіллю. Навпроти – допомагають лісовому господарству.

До речі, раніше мешканець Вінніці Микола Понятовський звертався до міської ради із проханням організувати продаж ялинок у горщиках до новорічних свят. За його задумом, у містян має бути можливість придбати живе дерево, яке можна висадити в парку чи на подвір’ї.

1 коментар на “Лісівники Вінниччини підготували на продаж новорічні ялинки у горщиках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *