«Принесемо безцінну користь місту»: вінничанин просить міськраду організувати продаж новорічних ялинок у горщиках

Новини Вінниці

Мешканець Вінниці Микола Понятовський звернувся до міської ради із проханням організувати продаж ялинок у горщиках до новорічних свят. Звернення опубліковане на сайті місцевих петицій.

На переконання чоловіка, придбавши ялинку у горщику, для того, щоб після свят висадити її де-небудь у парку, «ми принесемо безцінну користь місту, Україні, всьому суспільству, майбутнім поколінням, нашій планеті Земля». На таку ідею Миколу «підбила» донька.

  • У мене двоє дітей 2 і 9 років. Кожного року до новорічних свят ми ставимо ялинку і прикрашаємо її.
    Ми їдемо з старшою дочкою на ялинковий базар, вибираємо ялинку, яка подобається.
    Вдома разом встановлюємо, обов’язково вставляємо низ ялинки в посудину, в яку наливаємо воду, наряджаємо її і вона радує нас до кінця свят. В минулому році вже наряджати допомагала і менша дочка.
    Діти отримують багато Радості та Задоволення від святково прикрашеної лісової красуні та самого процесу наряджання, допомагаючи вішати іграшки .
    Кожний день ми разом ялинку поливаємо, щоб вона не обсипалася, і вона всі Свята стоїть у нас гарна та зелена.
    Але минулого року, коли ми знімали іграшки і ялинку виносили на вулицю, дочка запитала: “Тату, ми викидаємо ялинку на смітник, то це ми її вбили, знищили? Ми виходить знищили одне деревце. яке могло рости ще багато років і виділяти кисень у повітря, щоб нам краще дихалося і ми були здоровими? А потім би з неї зробили зошити, книжки чи меблі або побудували будинок.”
    Я зрозумів, що в школі в нас гарна вчителька, яка прищеплює дітям Любов до природи. Але я не знав, що відповісти дочці – вона була права.
    Я пообіцяв дітям, що на наступні Свята ми придбаємо ялинку в горшечку, а після Свят висадимо її десь і вона буде далі рости, –
    йдеться у петиції

Микола пише, що шукав в інтернеті магазини, в яких можна було б придбати живу ялинку у горщику, але найближчий знайшов у Рівному. Тож, автор петиції просить місцеву владу:

  • Організувати продаж ялинок в горшечках в м.Вінниця.
  • Організувати консультації та роз’яснення: “Як правильно доглядати за ялинкою в горшечку, щоб вона потім могла рости далі” (Дуже важливо)
  • Залучити лісгоспи та інші організації, які можуть взяти в цьому участь, до продажу ялинок в горшечках у Вінниці.
  • Залучити Вінницькі бюро ландшафтного дизайну до продажу ялинок у горшечках.
    Визначити місця для торгівлі.
  • Оприлюднити місця для торгівлі в засобах масової інформації.
  • Провести промоакцію: “Придбай на Новий рік ялинку в горщечку, а потім висади її в парку та зроби своє Місто кращим”
  • Визначити місця для висаджування ялинок з горшечків.
  • Організувати свято висадження ялинок з горшечків.
  • Організовувати свято відвідування висадженої власноруч ялинки.
  • Поширити інформацію та зробити таку акцію всеукраїнською.
  • Зробити все, щоб дана акція переросла в звичку і всі, хто встановлює вдома ялинку до Новорічних Свят, використовували для цього ялинку в горшечку, а потім висаджували її в парку чи визначеному для цього місці .

Підтримати ідею Миколи можна тут. Нагадаємо: петиція має набрати щонайменше 350 голосів, аби її розглянули у міській раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *