Перший мобільний ЦНАП на Вінничині забезпечить жителів 52 населених пунктів адмінпослугами

Новини Вінниці

У четвер, 28 листопада, у місті Могилів-Подільський Вінницької області розпочав роботу новий мобільний Центр надання адміністративних послуг, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Мобільний офіс надаватиме найнеобхідніші групи послуг 63 тисячам мешканців 52 населених пунктів Могилів-Подільського району. Раніше жителям віддалених сіл та селищ району доводилось долати майже 30 км до  центру району, щоб отримати необхідні послуги – такі, як реєстрація народження, речових прав на нерухоме майно, реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, соціальні та пенсійні послуги.

Мобільний центр надання адміністративних послуг – це спеціальне авто, повністю облаштоване для двох адміністраторів та трьох відвідувачів, яке працює в форматі повноцінного офісу ЦНАП та надає послуги у форматі «єдиного вікна» безпосередньо в селищах та селах.  «ЦНАП на колесах» також обладнаний мобільною валізою для отримання послуг вдома та пандусом для обслуговування осіб з інвалідністю.

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою», основний стаціонарний ЦНАП Могилева-Подільського, який є спільним для міста та району,  було модернізовано: розширено перелік послуг, всі 12 співробітників центру пройшли навчання для підвищення кваліфікації за спеціальною тренінговою програмою. У мобільному та стаціонарному ЦНАП міста встановлено програмний комплекс для ЦНАП «Вулик», розроблений проєктом EGOV4Ukraine в рамках «U-LEAD з Європою». Громада самостійно виконала ремонт приміщення ЦНАП, обладнала його для потреб людей з інвалідністю, придбала частину обладнання та облаштувала гараж для мобільного ЦНАП.

Петро Макаренко, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою» каже:

  • послуг і відтепер кожен мешканець зможе отримати всі необхідні послуги. 

Петро Бровко, Могилів-Подільський міський голова,подякував партнерам:

  • Завдяки співпраці з Програмою наша громада отримала сучасний та комфортний мобільний центр надання адміністративних послуг, в якому жителі нашої громади можуть отримати послуги зручно та якісно. Я впевнений, що наша громада продемонструє чудові результати і ми продовжимо розширювати перелік послуг, який надає мобільний ЦНАП, та територію їх надання.

Нагадаємо, в рамках Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» до 10 мобільних ЦНАП розпочнуть свою роботу у різних областях України.

Довідка. «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *