«Тренди 2020»: про швидкі зміни, ІТ і навчання говорять на бізнес-форумі у Вінниці

Новини Вінниці

Сьогодні, 28 листопада, у Вінниці проходить бізнес-інтенсив «Тренди 2020». Які тренди будуть визначальними у 2020 році,  на що звернути увагу, щоб бути успішним підприємцем, – про це розповідають експерти.

 Стартував захід із панельної дискусії – «Тренди, інновації та тенденції розвитку бізнесу».

Голова Вінницької ОДА  Владислав Скальський зосередив увагу учасників  на  інтеграції агросектору та ІТ:

  • Тренд, який  бачу я,  – щоб кожний департамент став ресурсним центром, який би підсилював компетенцію тих підприємців, які працюють на території області. Якщо говорити про тренди в агроІТ, то це є використання сенсорів і датчиків, які встановлюються на полях і дозволяють контролювати те, що відбувається на полі і розуміти, коли і що там потрібно додати. Другий тренд це, звичайно,  встановлення сенсорів на сільгоспобладнанні. Важливий тренд – це використання дронів для моніторингу врожаю.  Використання робототехніки вже має перші пілотні проекти у Вінницькій області. В майбутньому – це новий спосіб підвищення інтенсивності сільськогосподарського виробництва.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підкреслив,  що бізнес не повинен відчувати адміністративного втручання:

  • Для нас важливо, щоб бізнес розвивався в прозорих і зрозумілих умовах. Я переконаний в тому, що має бути мінімум адміністративного втручання. У Вінниці понад 44 тисячі представників малого та середнього бізнесу, які створюють близькоя 65 тисяч робочих місць. Ми працюємо над посиленням туристичного потенціалу  міста, а це  – і створення відповідної інфраструктури,  це цікава ніша для бізнесу.

Під час бізнес-інтенсиву виступили відомі українські експерти. За їх словами, найважливішим трендом сучасності є навчання та саморозвиток. 

  • Можна говорити про різні тренди. Зміни в світі відбуваються всюди, і підхід до формування вашої бізнес-стратегії – це «стабільна нестабільність». Все, що ви напланували на роки, може помінятися. Гнучкість – це головний підхід до планування щодо розробки стратегій і формування вашого бізнесу. Як бути успішним у світі швидких змін? Напевно, в першу чергу, – це навчання. Голова компанії відповідає за навчання свого персоналу. Вчіться і будьте готові реагувати на зміни зовнішнього середовища, –  зазначив  виконавчий директор Асоціації «Інноваційний розвиток України» Юрій Пивоваров

Катерина Балановська, сертифікований бізнес-тренер,  консультант із управління, переконана, що компанії мають бути представлені у мобільних додатках: 

  • Ви маєте створювати мобільні додатки, адже більше 60% людей купують саме з мобільних телефонів. Ваші продукти і ваша компанія має бути представлена в мобільних додатках. Другий тренд – автоматизаціях всіх процесів, хоч і робот ніколи не замінить людину. Для того, щоб людина залишалася незамінною, потрібно постійно розвиватися. Зараз активно розвивається штучний інтелект та доповнена реальність, її можна побачити в будь-яких продуктах. Ще один тренд – це те, що освіта також йде в онлайн.  

Представник FEDORIV Валентин Панюта розповів учасникам бізнес-форуму про тренди маркетингу та розвиток брендів:

  • Наша компанія робила брендинг місту Вінниці. Місто почало з правильних речей з інфраструктури, з комфортного клієнтського досвіду. Цей підхід у маркетингу та брендингу ми вважаємо гарним. Дуже важливе навчання: якщо ви вважаєте, що ви все знаєте, і ваші ТОП-менеджери все знають, то це означає, що у вашій компанії не все гаразд. Якщо у вашій компанії діє атмосфера постійного навчання, то тоді все буде добре.

Бізнес-інтенсив для підприємців – одноденний. Як зазначила організаторка бізнес-форуму «Тренди 2020», президент Вінницького клубу ділових людей   Надія Лисецька,  це не лише навчальний семінар для представників бізнесу, а й майданчик для напрацювання ділових контактів. 

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *