Бактеріологічне забруднення та не відповідність вимогам: у школах і дитсадках Вінниччини перевірили їжу та воду

Новини Вінниці Топ

У Держпродспоживслужбі перевірили якість продуктів та питної води у дитячих садках, школах та інтернатах Вінниччини. Дослідження, що тривало протягом жовтня-листопада, виявило шкідливі бактерії у деяких пробах готових страв.

В установі повідомляють, що з 250 проб їжі у 33 зафіксували бактеріологічне забруднення. Таким чином, потенційно небезпечними виявились 13% проб. Керівникам освітніх закладів запропонували посилити контроль за дотриманням працівниками харчоблоків правил особистої гігієни, також рекомендовано проводити генеральне прибирання на кухнях.  

Крім того, з джерел централізованого водопостачання було доставлено 350 проб питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 125 (36%) проб, за санітарно-хімічними – 139 (40%) проб.

З джерел децентралізованого водопостачання було доставлено 484 проби питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 318 (66%) проб, за санітарно-хімічними – 304 (63%) проби.

  • Для вирішення питання покращення якості питної води по всіх виявлених відхиленнях були направлені рекомендаційні листи і пропозиції керівникам та власникам закладів, – звітують у Держпродспоживслужбі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *