У них – не сумно: на Вінниччині родина зібрала під одним дахом рідкісних птахів, хижого павука та змію

Новини Вінниці Топ

Вухаті  сови, екзотичні папуги, хижі павуки та змії –  усі вони живуть у подружжя Лідії та Олександра Чорних у селищі Стрижавка.

Розпочалося таке «поповнення» в родині, коли одного дня пані Лідія врятувала двох совенят. Уже потім у них оселилися  грайливі папуги, фазани,  перепели, павук-птахоїд та рожевий полоз.

Сови-сипухи мешкають  у вольєрі в шпаківні.   Лідія Чорна розповідає:

  • Ці птахи мають піщане забарвлення. Вони –  з Арабських Еміратів. Аїду та Артеміді – лише два місяці. Норов у сов – не хижацький. Їх легко приручити. Але характер – у кожного пташеняти – свій. Аїд, на відміну від подруги, не кусається. Проте, в обох – дуже гострі пазурі, тому поводитися з птахами треба дуже обережно.

Жінка  купила цю парочку в приватному розпліднику. В українських лісах ці сови не водяться – їм там надто холодно. Тримати їх пані Лідія  радить у вольєрі, а не в квартирі, бо птахи активні вночі. Але, загалом,  у догляді вони невибагливі та товаришують з людьми. За словами пані Лідії, сови розпізнають обличчя, і корм їдять тільки з її рук.

А любов до хижих птахів у пані Лідії почалася із вухатих сов. Їх вона врятувала від смерті.

  • Я їх відкупила у хлопця. Він знайшов гніздо. Розповідав мені,  що воно впало під час буревію  Казав, що одне совеня загинуло, а двоє залишилося.

Щоби виходити малят, Лідія Чорна  годувала їх за спеціальною дієтою. Сови настільки звикли до людської турботи, що в природі вже не виживуть. Тож чоловік Лідії збудував для них просторий вольєр.

Олександр Чорний  каже:

  • Я робив клітки і, відповідно, –  також сітки, щоб вони не вилазили, і щоб коти до них не залазили.

У сусідньому вольєрі живуть кілька десятків видів папуг. У хаті – пара грайливих та екзотичних лорі.

  • Дуже активні, дуже грайливі, гарно співають і можуть навчатися, – посміхається пані Лідія.

Ссусіди у папуг – не менш екзотичні. Це –  павук-птахоїд і рожевий полоз. Пані Лідія сподівається, що невдовзі їм теж знайде подружок. А від пернатих вихованців навесні чекає першого потомства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *