У Вінниці відкриють кризову кімнату для жертв домашнього насильства

Новини Вінниці

Сьогодні, 26 листопада, у Вінницькій міській раді під час навчального семінару говорили про те, як покращити захист людей, що постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства.  Наразі у місті працюють над створенням кризової кімнати, де б таким людям надавали підтримку та допомогу.  

Із 25 листопада до 10 грудня в Україні проходить щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти  насильства». У Вінниці, за підтримки представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні, проведено семінар  «Розвиток мережі спеціалізованих послуг для осіб, що постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на регіональному та місцевому рівнях: план дій для забезпечення сталого фінансування».  

  • Ми бачимо, що вінничани починають не замовчувати проблему домашнього насильства. Ми розуміємо, що важливо працювати у цьому напрямку. Нещодавно ми їздили переймати досвід до Румунії. У них працюють кризові кімнати, куди можуть звернутися громадяни, які розуміють, що ця проблема у них є, проводять роботу із кривдниками. Ми зараз працюємо над створенням кризової кімнати, – повідомила заступниця міського голови Галина Якубович

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова  розповіла про  співпрацю з усіма відповідними службами. Так, у місті працюють  мобільної групи, які  виїжджають на виклики до жертв домашнього насильства:

  • Із першого липня зафіксовано 110 викликів від людей, які постраждали від насилля. Це уже підтверджені випадки, і ми працюємо із потерпілими. Ми тісно співпрацюємо із патрульною поліцією, є факти коли виїжджаємо, і не підтверджується насилля. У Вороновиці діє спеціалізований притулок, куди можна направити людей потерпілих від насильства, і ми вже туди направили трьох людей.

Регіональний представник UNFPA Костянтин Бойчук зазначив, що в Україні лише кожен десятий постраждалий від домашнього насильства чи за ознакою статі звертається за допомогою.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *